Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi generali români decorați de Statele Unite cu Medalia de onoare a Forţelor pentru Operaţii Speciale

Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării (SMAp), şi generalul-maior Marian Sima, şeful Direcţiei Informaţii Militare, au primit vineri Medalia de onoare a Forţelor pentru Operaţii Speciale ale Statelor Unite ale Americii, relatează agerpres.ro.

citește și: Detalii neștiute scoase la suprafață: Avere uriașă pentru noua șefă CSM!

Şeful SMAp a mulţumit partenerului american pentru sprijinul acordat în procesul de transformare a forţelor pentru operaţii speciale române - atât comandantului US SOCOM, cât şi specialiştilor care au consiliat şi asistat pe parcursul procesului de transformare, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

În cuvântul său, generalul Ciucă i-a rugat pe oficialii americani prezenţi la eveniment să transmită mulţumirile sale şefului Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale al SUA (US SOCOM), generalul Raymond Thomas, pentru tot sprijinul acordat.

"Medalia reprezintă efortul tuturor celor care au contribuit la acest proces, în special al operatorilor structurilor de forţe pentru operaţii speciale, care nu sunt foarte des amintiţi în cuvântările noastre, cărora doresc să le mulţumesc, şi pe această cale, pentru profesionalismul şi dedicarea de care dau, zilnic, dovadă în îndeplinirea misiunilor", a spus generalul Nicolae Ciucă.

Cu această ocazie, asistentul adjunct al secretarului Apărării pentru Operaţii Speciale şi Combaterea Terorismului al SUA, Andrew Knaggs, a declarat că a fost o mare onoare să participe ''la evenimentul de recunoaştere a sprijinului pe care generalul Ciucă şi generalul-maior Sima l-au acordat transformării forţelor României pentru operaţii speciale".

Potrivit MApN, evoluţia mediului de securitate global şi în zona de interes strategic a României a impus adaptarea modalităţilor de răspuns, în vederea contracarării riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii şi apărării naţionale. Ţinând cont de organizarea şi sistemul de comandă şi control ale forţelor pentru operaţii speciale şi de resursa umană, tehnica şi infrastructura aflate la dispoziţie, anul acesta, la 1 martie, a fost înfiinţat Comandamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale (CFOS).

În cei 15 ani de la înfiinţarea primelor structuri acţionale ale Forţelor pentru operaţii speciale din Armata României, militarii acestor structuri au participat la misiuni în teatrele de operaţii şi la activităţi multinaţionale, iar profesionalismul şi competenţa acestora au fost recunoscute şi prin cele peste 1.000 de decoraţii şi medalii naţionale şi peste 100 de medalii şi decoraţii primite de la partenerii străini, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.