Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi jucători ai echipei de baschet masculin CSU Sibiu au fost diagnosticați cu COVID-19

SANADOR
testare covid

Echipa masculină de baschet CSU Sibiu a confirmat, marţi, pe site-ul său oficial, existenţa a două cazuri pozitive la coronavirus în lotul său.

''Momentan, în echipa noastră sunt confirmate două cazuri pozitive, unul dintre acestea fiind depistat la revenirea echipei noastre din Bulgaria, iar unul confirmat duminică, ambii fiind în izolare. Precizăm că niciun alt sportiv nu prezintă simptome, iar mâine, 14 octombrie 2020, avem programată o nouă testare'', a anunţat clubul de pe Cibin, scrie agerpres.ro.

Citește și: Claudiu Năsui, declaraţie dură la Florin Roman: ‘Care e şmecheria? Dacă declari că nu ai domiciliu în Bucureşti, primeşti diurne suplimentare’

CSO Voluntari, care a câştigat joia trecută turneul Memorialul ''Elemer Tordai'', la Sibiu, a anunţat nouă cazuri pozitive în cadrul echipei sale, şapte jucători şi doi membri ai staff-ului. Echipa ilfoveană şi-a acuzat ''partenerii de competiţie'' că ''nu au arătat nici grijă, nici transparenţă, nici respect faţă de reguli şi de oameni'' şi şi-a exprimat speranţa că în aceste momente dificile, ''toată lumea să aibă maturitatea şi tăria de a-şi asuma greşelile şi de a învăţa din ele prin calea cea mai grea. În situaţia actuală, 'scurtăturile', trecerea cu vederea şi omiterea adevărului nu pot fi justificate în faţa sportului, a fanilor, a partenerilor şi, mai ales, a familiilor tuturor celor implicaţi în fenomen''.

CSU Sibiu a replicat: ''Aşa cum specialiştii în sănătate publică ne-au confirmat, considerăm că e greu de stabilit data infectării, având în vedere contextul actual de transmitere în comunitate, iar ce ştim cu siguranţă este că simptomele infectării nu apar imediat după contact. Mai mult decât atât, aşa cum probabil este cunoscut, trei dintre echipele participante la Memorialul Elemer Tordai au fost angrenate în competiţii în Bulgaria şi Serbia şi s-au întors în ţara în perioada 25-27 septembrie, exact cu 10-12 zile înainte de Memorialul Elemer Tordai''.

BC CSU Sibiu a organizat prima competiţie de baschet seniori de la suspendarea întrecerilor din cauza pandemiei de coronavirus - Memorialul Elemer Tordai - la care au fost invitate trei echipe. ''În organizarea competiţiei am luat măsurile pentru evitarea răspândirii virusului, astfel că am contractat o firmă de dezinfecţie a sălii, am procedat la termoscanarea tuturor participanţilor, am atenţionat participanţii constant, inclusiv în timpul meciurilor, să procedeze la purtarea măştii iar toţi participanţii au avut la-ndemână dezinfectant în permanenţă'', a precizat clubul sibian.

Citește și: Ultimă oră! Nu se închid școlile în Capitală! Anunțul făcut de Monica Anisie

''Având în vedere contextul actual, le-am reamintit echipelor, încă de la transmiterea invitaţiei, să efectueze testarea tuturor participanţilor la competiţie conform reglementărilor în vigoare. De asemenea, au fost testaţi toţi arbitrii care au oficiat partidele şi au prezentat rezultatele negative ale testelor'', a mai transmis CSU Sibiu.

Potrivit relatărilor din presă, trei din cele patru echipe participante la turneul de la Sibiu, CSO Voluntari, CSU Sibiu, Dinamo-Ştiinţa Bucureşti şi U-BT Cluj, au cazuri pozitive de coronavirus în loturi.

CS Voluntari a câştigat, joi, ediţia a 12-a a Memorialului ''Elemer Tordai'' la baschet masculin, după ce a învins-o în finală pe Dinamo-Ştiinţa Bucureşti cu 93-89, în Sala Transilvania din Sibiu.

În perioada 17-20 octombrie sunt programate meciurile din Grupa C a Cupei României, la Sibiu, cu participarea formaţiilor BC CSU Sibiu, SCM Timişoara, CSO Voluntari şi CSM Tg. Jiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.