Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi oameni de afaceri, acuzați că au fraudat bugetul de stat cu sume IMENSE - DNA i-a trimis în judecată

sigla dna

DNA a dispus trimiterea in judecata a doi administratori ai unor societati comerciale, acestia fiind acuzati de evaziune fiscala.

DNA Constanta a trimis-o in judecata pe Claudia Capitanu, administrator al unei societăți comerciale,pentru evaziune fiscală, fiind suspectata a prejudiciar bugetul de stat cu peste 7 milioane de lei.

"În perioada martie 2009 - iunie 2010, inculpata Căpitanu Claudia, în calitatea menționată mai sus, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaților fiscale, a omis, cu intenție, să evidențieze în contabilitate sau în alte documente legale (declarații, deconturi TVA, situații financiare, bilanțuri ș.a.) operațiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate, în sumă totală de 20.709.583 lei.
Veniturile respective au fost obținute din tranzacționarea de către societatea inculpatei a unor produse, servicii sau lucrări în domeniul construcțiilor.
Ca urmare a acestui demers a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 7.247.447 lei din care 3.313.576 lei cu titlu de impozit pe profit și 3.934.871 lei cu titlu de TVA.

Citeste si Tudorel Toader, la Bruxelles, despre funcția dorită de Kovesi - Trebuie să respectăm graficul. Operaţionalizarea Parchetului European este atât de necesară

Agenția Națională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 7.247.447 lei", arata DNA.

O alta cauza a fost trimisa in judecata de structura centrala Tribunalului Bucuresti. Radu Gheorghe, administrator al unei societăți comerciale este acuzat de evaziune fiscală în formă continuată si transmitere fictivă a părților sociale, prejudiciul fiind estimat la peste 8 milioane lei.

"În perioada iunie 2009 - noiembrie 2010, inculpatul Radu Gheorghe, în calitatea menționată mai sus, a înregistrat în contabilitate un număr de 730 de facturi fiscale privind achiziții de cereale și servicii de transport marfă, emise de cinci societăți comerciale, fără a avea la bază operațiuni reale, în valoare totală de 46.096.675 de lei.
Ca urmare a acestui demers a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 8.506.600 de lei, din care 8.449.012 de lei TVA dedus ilegal și 57.588 de lei impozit pe profit.
În cursul lunii octombrie 2010, în scopul sustragerii de la urmărirea penală, inculpatul Radu Gheorghe a cesionat în mod fictiv activele și pasivele firmei pe care o administra unor cetățeni străini.
Agenția Națională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 8.514.885 lei", transmite DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.