Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi pacienţi asimptomatici confirmaţi cu COVID-19 au fost externaţi din spital la cerere

Europa FM
doctor medic spital

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, dr. Iuliu Moldovan, a declarat, luni, că doi pacienţi asimptomatici confirmaţi pozitiv cu COVID-19 au fost externaţi din spital, după ce au solicitat acest lucru în baza hotărârii Curţii Constituţionale a României.

"Au fost două solicitări de externare la cerere a unor pacienţi pozitivi asimptomatici, în urma deciziei Curţii Constituţionale. Aceşti pacienţi au semnat o declaraţie pe propria răspundere, li s-a adus la cunoştinţă de către cadrele medicale care sunt riscurile. Li s-au făcut recomandări de a sta în autoizolare la domiciliu până la 14 zile. Li s-a explicat şi faptul că dacă într-o anumită perioadă de timp există situaţii în care se poate dovedi că într-un anumit interval anumite persoane s-au pozitivat datorită lor, pot intra sub incidenţa art. 352 Cod Penal, la zădărnicirea combaterii bolilor. În judeţul Mureş, începând cu luna iunie, avem un număr constant pe săptămână, 20-30 de cazuri, cu tendinţă staţionară până la momentul actual, nu am mai avut un număr crescut într-o zi. Am avut zile cu două cazuri, dar şi cu nouă cazuri, dar deocamdată suntem staţionari ca medie, nu putem spune că suntem pe creştere, monitorizăm zilnic situaţia", a declarat dr. Iuliu Moldovan, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan a izbucnit: Gata cu capul plecat, România trebuie să stea în primul rând în Europa

Până luni, în judeţul Mureş au fost confirmate 764 cazuri de persoane cu COVID-19, 673 de persoane au fost declarate vindecate şi externate, iar 64 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu noul coronavirus.

Până în prezent, 70 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat în spitalele din judeţul Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.