Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi părinți din Scoția au avut parte de șocul vieții: Întorși din vacanță, au aflat că fiul lor a plecat să lupte în Ucraina

Părinții lui Adam Ennis, un scoțian de 35 de ani, erau în vacanță când acesta a decis să plece să lupte alături de armata ucraineană. Au aflat despre decizia lui de a merge la război abia când acesta nu a mers să-i ia de la aeroport când s-au întors acasă, notează BBC.

Vezi și: Gafă fatală pentru un general rus: Ucrainenii l-au omorât după ce a dat un telefon pe o linie nesecurizată (The New York Times)

Tânărul de 35 de ani, din Biggar, South Lanarkshire, este acum parte dintr-un pluton de 50 de bărbați din întreaga lume, care apără străzile Kievului. Tatăl său, Brian, a declarat pentru BBC Scotland că a fost un șoc să afle ce a făcut.

„Este un lucru greu de înțeles pentru că eu și soția mea eram în vacanță. Avem o fiică care locuiește în Thailanda și am fost acolo de trei luni. Adam urma să ne ia de la aeroport, dar prietenul lui ne-a luat în schimb. Prietenul lui nu avea de gând să spună nimic până când Adam nu ne vorbea. Deci nu am fost conștienți până când el ne-a sunat în acea seară. Era deja în Ucraina într-o tabără”, a declarat tatăl bărbatului.

Adam a mai fost în Ucraina. Tatăl său îl descrie cu afecțiune și spune că a condus prin cea mai mare parte a Europei, inclusiv în țara din estul Europei pentru care a dezvoltat un punct slab.

Adam s-a pus în pericol în ultimele două săptămâni pentru a ajuta Ucraina să respingă invazia rusă. Nu are experiență militară, dar Brian a spus că nu este complet lipsit de experiență. „Este un băiat în formă și are ceva experiență cu pușca”, a spus Brian.

„Oamenii care sunt alături de el l-au îngrijit foarte bine. Toți sunt foarte experimentați, iar din 200 de oameni au ales 15 dintre ei pentru a fi în această unitate.”

Brian este îngrijorat pentru fiul său, dar este, de asemenea, incredibil de mândru de el. „Ca orice părinți, nu vrei niciodată să vezi o persoană dragă în niciun pericol și ne-a provocat multe nopți nedormite.”

„Suntem îngrijorați, dar a făcut-o din motivele corecte. Nu a făcut-o pentru glorie, nu este prost. Este o persoană liniștită și când a ajuns acolo a spus că nu are regrete.”

Adam i-a spus tatălui său că a văzut „lucruri oribile”, dar că spiritul, puterea și recunoștința poporului ucrainean îl fac dispus să-și învingă frica.

Brian a spus: „Oamenii plâng și îl îmbrățișează când află de unde a venit.”

Autoritățile britanice descurajează astfel de gesturi

Guvernul ucrainean a înființat Legiunea Internațională de Apărare Teritorială a Ucrainei (ILDU) pe 27 februarie pentru cetățenii străini care doresc să ajute armata națională.

Oficialii de la consulatul țării din Edinburgh au spus că telefoanele lor au „sunat imediat”.

Prim-ministrul Nicola Sturgeon a avertizat că ar fi contraproductiv ca oricine, altul decât personalul militar instruit, să meargă în zona de război.

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a subliniat ulterior că britanicii nu ar trebui să se pună în pericol, spunând că există „modalități mai bune de a contribui la securitatea Ucrainei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.