Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi politicieni marcanți din Franța, condamnați la închisoare pentru spălare de bani

bani catuse

Patrick şi Isabelle Balkany, foşti reprezentanţi marcanţi ai dreptei politice franceze, au fost condamnaţi în apel, miercuri, la 5 ani, respectiv 4 ani de închisoare, fără întemniţare imediată, pentru spălare de bani, relatează AFP potrivit Agerpres.

Curtea de Apel din Paris a decis că Patrick Balkany, fost primar al oraşului Levallois-Perret (regiunea pariziană), condamnat între altele pentru ''însuşire de foloase necuvenite'', a beneficiat de ''avantaje personale'' în natură în cadrul unui contract imobiliar important al localităţii.

Soţii Balkany nu vor avea voie să deţină funcţii publice timp de zece ani şi fiecare dintre ei va trebui să plătească o amendă de 100.000 euro.

A fost confirmată, de asemenea, decizia de confiscare a averii soţilor Balkany, cu o dispoziţie specială pentru reşedinţa lor din Giverny (nord-vest), unde o cotă parte va trebui să le fie restituită copiilor cuplului.

În plus, Patrick şi Isabelle Balkany vor trebui să achite, în solidar cu alte persoane acuzate în acest dosar de spălare de bani care nu au făcut însă apel, suma de 1 milion de euro drept daune pentru statul francez, constituit parte civilă în proces.

Soţii Balkany au fost acuzaţi de ascunderea de Fiscul francez a aproximativ 13 milioane de euro în perioada 2007-2014, în special a două vile somptuoase - Pamplemousse, pe insula Saint-Martin din Antilele franceze, şi Dar Guycy, din oraşul marocan Marrakech - mascate de o serie de companii offshore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.