Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi profesori turci, aflaţi în greva foamei, au fost ARESTAŢI

arest

Autorităţile turce au arestat luni doi profesori aflaţi în greva foamei de două luni în semn de protest faţă de concedierea lor de către guvernul de la Ankara, transmite AFP, care citează presa turcă, potrivit agerpres.

Învăţătorul Semih Ozakça şi profesoara universitară Nuriye Gülmen fuseseră concediaţi în cadrul amplei campanii de reprimare iniţiată de autorităţile turce după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016. Ankara consideră că în spatele puciului eşuat s-a aflat predicatorul musulman Fethullah Gülen, care trăieşte în exil în Statele Unite.

Razii ale poliţiştilor turci la domiciliile unor profesori

Ei au început o grevă a foamei în urmă cu 75 de zile, după alte 100 în care manifestaseră zilnic pentru a-şi recupera locul de muncă.

Cei doi profesori au fost arestaţi luni de poliţie, care a pus în aplicare mandatele de arestare care au fost emise în acest weekend, potrivit canalului de televiziune NTV.

Soţia lui Semih Ozakça şi avocaţii celor doi profesori, care au încercat să se opună arestării, au fost la rândul lor arestaţi, conform postului de televiziune citat.

Portavocea lui Orban ştie cine stă în spatele protestelor din Budapesta:'Soros ne atacă în continuu'

''Jos fascismul! Trăiască rezistenţa noastră prin greva foamei. Vrem să ne recuperăm locurile de muncă. Nu am renunţat şi nu vom renunţa'', a scris Nuriye Gülmen pe contul său de Twitter.

După tentativa de puci din iulie anul trecut, peste 46.000 de persoane, în special poliţişti, magistraţi şi profesori, au fost încarcerate, iar 100.000 au fost destituite sau suspendate din funcţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.