Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi ruşi au SCĂPAT după ce au intenţionat să vândă informaţii secrete false CIA

rusia, sua, nato

Serviciile secrete ruse au anunţat marţi că au dejucat planul a doi tineri din Siberia care încercau să vândă CIA presupuse secrete militare inventate de fapt în întregime, relatează AFP.

Cei doi ruşi, originari din Borzia, un oraş cu 30.000 de locuitori din Siberia Orientală, au oferit agenţiei americane 'presupuse informaţii secrete în legătură cu trenuri care pleacă spre Ucraina şi rachete direcţionate spre SUA', a declarat un purtător de cuvânt al FSB citat de Ria Novosti.

Citește și: Obama cere comunităţii internaţionale să îi ajute mai mult pe refugiaţi

Chiar dacă nu au primit niciodată bani din partea CIA, aceasta a arătat totuşi un interes pentru aceste informaţii inventate în totalitate şi a trimis către cei doi tineri un mesaj în care li se cer precizări, potrivit FSB.

'Ei au primit un simplu avertisment deoarece acest caz nu este o infracţiune. Desigur, ei nu cunoşteau nici un secret şi au inventat totul", a precizat purtătorul de cuvânt.

Unul dintre cei doi bărbaţi, Dmitri, 20 de ani, a afirmat pentru ziarul popular Komsomolskaia Pravda că a trimis un mesaj pe site-ul internet al CIA în care s-a oferit să vândă informaţii privind 'toate locurile de întâlnire secrete şi parolele (armatei ruse) în schimbul unei sume mari de bani'.

O purtătoare de cuvânt locală a FSB, Tatiana Kuzneţova, a declarat pentru aceeaşi publicaţie că 'tinerii au fost interogaţi', dar 'nu posedau nicio informaţie fiabilă privind armata rusă' anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.