Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama cere comunităţii internaţionale să îi ajute mai mult pe refugiaţi

barack obama nato

Preşedintele american Barack Obama a făcut marţi apel, în ultimul său discurs de la tribuna ONU, la comunitatea internaţională să facă mai mult pentru a-i ajuta pe refugiaţii care fug de conflictul din Siria şi din alte ţări, relatează DPA.

"Trebuie să facem mai mult şi să ne deschidem inimile pentru refugiaţii care îşi caută cu disperare o casă", a spus Obama în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York, înaintea unui summit găzduit de SUA dedicat crizei refugiaţilor.

Citește și: ONU vrea încetarea imediată a luptelor din Siria: Ce spune Ban Ki-moon

Rezolvarea crizei refugiaţilor este necesară pentru ca lumea să fie mai sigură, iar ţările bogate trebuie să facă mai mult pentru a ajuta statele care duc povara cea mai grea în cazul afluxului de refugiaţi, a mai afirmat el.

Obama a făcut de asemenea apel la continuarea eforturilor diplomatice în Siria în pofida ultimelor eşecuri, subliniind că nu există soluţie 'militară' la acest conflict, potrivit AFP.

"În Siria, unde nu va exista în cele din urmă victorie militară, trebuie să putem continua munca dificilă a diplomaţiei, care vizează oprirea violenţelor şi oferirea de ajutor celor care au nevoie", a declarat el, în contextul în care armistiţiul fragil de încetare a focului pe teren a încetat, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.