Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi senatori republicani, apropiaţi ai lui Trump, pun la îndoială legitimitatea rezultatelor la alegerile prezidenţiale

Donald Trump

Doi senatori apropiaţi de Donald Trump au avertizat joi că republicanii ar putea respinge legitimitatea rezultatelor la alegerile prezidenţiale dacă ele îi sunt defavorabile preşedintelui american, relatează AFP.

În timp ce câţiva aleşi republicani s-au delimitat de acuzaţiile de fraudă lansate, fără dovezi, de Donald Trump după scrutinul de marţi unde s-a confruntat cu democratul Joe Biden, senatorii Lindsey Graham şi Ted Cruz l-au apărat cu înverşunare pe preşedinte la postul de televiziune Fox News, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis este contrazis de istorie: PNL a condus ministerul Sănătății mai mult decât PSD

"Sunt aici în această seară pentru a-l susţine pe preşedintele Trump, aşa cum m-a susţinut şi el pe mine", a spus Lindsey Graham, reales marţi după o campanie dificilă în statul său, Carolina de Sud.

"Pot să vă spun că preşedintele este furios, dar şi eu sunt furios. Şi alegătorii ar trebui să fie furioşi", i-a spus Ted Cruz prezentatorului Sean Hannity, a cărui emisiune este una dintre preferatele preşedintelui republican în exerciţiu.

Cruz a afirmat, eronat, că procurorul general din Pennsylvania a dispus ca toate voturile să fie numărate "până când câştigă Biden".

"Trebuie să intrăm acum", a adăugat senatorul din Texas, în contextul în care tabăra Trump cere ca observatorii săi să poate monitoriza mai de aproape în Pennsylvania operaţiunile de numărare.

Acest stat din Est ar asigura victoria lui Joe Biden dacă ar înclina în favoarea sa.

Autorităţile electorale din Philadelphia, cel mai mare oraş din Pennsylvania, au permis accesul observatorilor, dar le-au cerut să păstreze o distanţă de cel puţin 4,5 metri, din cauza riscurilor de răspândire a COVID-19.

Un judecător le-a dat câştig de cauză joi observatorilor lui Donald Trump permiţându-le să se apropie mai mult. Însă Comisia Electorală din Pennsylvania a făcut apel, susţinând că au deja un acces suficient.

"Alegerile din Philadelphia sunt fraudate. De ce îi împiedică pe oameni să intre? Pentru că nu vor ca oamenii să vadă ce fac", a acuzat Lindsey Graham.

Ultimele voturi care mai trebuie numărate provin în mare parte din Philadelphia şi ar putea fi în favoarea candidatului democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.