Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi turişti din Covasna, salvaţi de pompieri, după ce s-au rătăcit în Delta Dunării

pompieri, delta dunarii

Doi bărbaţi din Covasna, care se aflau ca turişti în Delta Dunării, au sunat la numărul de urgenţe 112 pentru a cere ajutor, după lăsarea întunericului. Cei doi nu s-au mai putut orienta pentru a se întoarce la locaţia unde s-au cazat. Pompierii i-au găsit după două ore de la efectuarea apelului telefonic, informează News.ro.

”În această seară, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Delta” al judeţului Tulcea, era anunţat că de către un bărbat că s-a rătăcit împreună cu o altă persoană în zona localităţii Maliuc din Delta Dunării şi din cauza întunericului nu s-au mai putut orienta pentru a se întoarce la locaţia unde erau cazaţi”, precizează ISU Tulcea.

Abia după două ore de căutări, cei doi bărbaţi au fost găsiţi.

”Un echipaj din cadrul Pichetului de Pompieri Crişan a plecat către zona indicată de apelant cu o ambarcaţiune SMURD, iar concomitent a fost solicitat şi sprijinul SVSU Maliuc pentru a sprijini misiunea de căutare, fiind astfel acoperită o zonă mai mare. După aproximativ 2 ore de la primirea apelului, cele două persoane au fost găsite într-o zona greu accesibilă pentru ambarcaţiuni, fiind izolaţi pe un teren cu stuf şi sălcii”, transmite ISU Tulcea.

Cei doi bărbaţi, de 45, respectiv 65 de ani, din judeţul Covasna, care se aflau în Delta Dunării ca turişti, nu au suferit vreo vătămare în urma incidentului.

După ce le-a fost evaluată starea de sănătate, ei au fost duşi în siguranţă la locul de cazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.