Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dolarul înregistrează cel mai puternic declin din ultimii 10 ani

Pinterest
dolari dolarul

Dolarul a înregistrat cel mai mare declin săptămânal din ultimii peste 10 ani, măsurile de susţinere a economiilor de ordinul miilor de miliarde de dolari anunţate de guverne şi bănci centrale contribuind la calmarea pieţelor bulversate de pandemia de coronavirus. Indicii bursieri de pe Wall Street au închis vineri în scădere, dar cu creştere record la nivelul săptămânii, transmite Reuters.

Citește și: Raed Arafat infirmă decesul medicului de la Gerota: 'Pot să vă spun că nu este adevărat! Este în stare critică, dar este în viaţă'

Moneda americană s-a apreciat puternic în prima parte a lunii martie pe fondul declinului cotaţiilor acţiunilor şi obligaţiunilor.

Angajamentele asumate de guverne şi eforturile coordonate ale băncilor centrale de a creşte oferta de dolar au susţinut creşterea altor monede majore.

Camera Reprezentanţilor a aprobat vineri un pachet de ajutoare financiare de 2.200 de miliarde de dolari, cel mai mare din istoria Statelor Unite, pentru a susţine populaţia şi companiile să facă faţă crizei economice provocate de epidemie.

Dolarul a scăzut vineri cu 0,87% faţă de un coş de valute, la 98,41. Pe ansamblul săptămânii, dolari a scăzut cu 3,9%, acesta fiind cel mai mare declin săptămânal consemnat după martie 2009.

Indicele dolarului a înregistrat săptămâna trecută cea mai mare creştere de după criza financiară din 2008.

Euro s-a apreciat cu 0,83% faţă de dolar, la 1.1119 dolari pe unitate.

Lira sterlină a urcat cu 2,07%, la 1,2454 dolari pe unitate, în timp ce dolarul australian a crescut cu 1,78%, la 0,6171 dolari americani pe unitate.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 4,06%, S&P 500 cu 3,37%, iar Nasdaq Composite cu 3,79%.

După închiderea bursei, preşedintele Donald Trump a promulgat pachetul de măsuri de stimulare a economiei.

Proiectul, alături de relaxarea politicii monetare de către Rezerva Federală, prin măsuri fără precedent, a contribuit la creşterea indicelui S&P 500 cu 10,2% pe ansamblul săptămânii, ea mai bună evoluţie din 2009. S&P 500 este totuşi cu circa 25% sub nivelul maxim record atins în februarie.

Indicele Dow Jones a consemnat cea mai bună performanţă pe parcursul a trei şedinţe de tranzacţionare de după 1931, o creştere de 21%, intrând în piaţă bull. Chiar şi după declinul de vineri, indicele Dow Jones a închis în urcare cu 12,8%, înregistrând cea mai bună evoluţie săptămânală de după 1938.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.