Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu imens în lumea literaturii: A murit un scriitor care a avut un impact profund asupra literaturii contemporane

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

În seara zilei de 30 iulie, pe Twitter a început să circule vestea morții lui Luca Di Meo, un celebru scriitor din Italia, pe care mulți îl cunoșteau sub numele de Wu Ming 3, parte a colectivului literar provenit din Luther Blissett.

Vestea era adevărată și mulți au ținut să-și amintească cu drag de el, inclusiv cei de la Wu Ming, care i-au dedicat fostului membru al grupului de pe Giap o postare în care îi povestesc viața și din care reiese că Di Meo era bolnav de cancer: "Luca moare pe 30 iulie, într-o duminică.

A murit în apartamentul său din Bologna, la nouă zile după ce a împlinit 59 de ani, la cincisprezece ani de la plecarea din Wu Ming, la patru ani de la ultimul eveniment împreună, la aproape șase luni de la ultima ședință de chimioterapie, pentru că nu mai era de folos. Analgezice, și plecăm", se arată în postarea celor de la Wu Ming.

Cine a fost Luca Di Meo

Era o veste așteptată, așadar, dar acest lucru nu ușurează durerea nici măcar a celor care știau prin ce trecea Di Meo. Wu Ming 3 a fost unul dintre fondatorii proiectului Wu Ming, care a avut un impact profund asupra literaturii italiene contemporane, și, înainte de acesta, ai proiectului Luther Blisset - de asemenea un colectiv format din diverși artiști - care a publicat romanul istoric "Q": "În a doua jumătate a anilor '90, Luca era, printre altele, Luther Blissett, al cărui nume era ”Legiunea”. În acea perioadă am scris romanul care avea să ne schimbe viața', scriu cei din Wu Ming, din al căror proiect a ieșit Di Meo în 2008, după publicarea lui Manituana.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.