Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în Franţa: 'Bucătarul secolului' a încetat din viaţă

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Legendarul chef francez Paul Bocuse, care a primit titlul de „cel mai bun bucătar profesionist al secolului”, a murit la vârsta de 91 de ani, după ce a suferit de Parkinson timp de mai mulţi ani. Decesul a fost anunţat sâmbătă de Gerard Collomb, ministrul de Interne al Franţei.

Citeşte şi: Fifor, lovitură sub centură pentru Tudose! Gest neașteptat

Potrivit AFP, Bocuse a murit în restaurantul său celebru aflat în apropiere de Lyon, potrivit unui chef din această zonă, care este apropiat familiei acestuia. Paul Bocuse a devenit celebru în anii 1970 propunând „bucătăria nouă” („nouvelle cuisine”), o modalitate mai sănătoasă de a găti. Restaurantul său, L'Auberge du Pont de Collonges, a primit trei stele Michelin, din 1965.

Citeşte şi: Dezvăluiri incendiare despre agresorul Vioricăi Dăncilă: Legătura neștiută dintre cei doi

Gault-Millau, ghidul rival al Michelin, l-a numit în 1989 pe Bocuse „cel mai bun bucătar profesionist al secolului”. Paul Bocuse a primit acelaşi titlu, în 2011, de la Culinary Institute of America. Gerard Collomb, care a fost primar în Lyon timp de 16 ani, a scris pe platforma de socializare Twitter: „Paul Bocuse a murit. Gastronomia este în doliu”. „Domnul Paul a fost Franţa. Simplitate şi generozitate. Excelenţă şi arta de a trăi. Papa gastronomilor ne-a părăsit. Fie ca bucătarii noştri, în Lyon, precum şi în cele patru puncte cardinale ale lumii, să cultive pentru mult timp fructele pasiunii sale”, a adăugat Gerard Collomb, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.