Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea artistică: a murit 'nașa muzicii samba'

lumanare doliu

Cântăreaţa braziliană Beth Carvalho, supranumită "naşa muzicii samba", a murit, marţi, din cauza unei infecţii generalizate, la vârsta de 72 de ani, a anunţat spitalul din Rio de Janeiro unde a decedat, informează AFP, potrivit news.ro.

"Draga noastră Beth Carvalho s-a stins astăzi (...), înconjurată de dragostea familiei şi a prietenilor săi", a declarat agentul său Afonso Carvalho,într-un comunicat.

Cu probleme grave la spate, ea a cântat în scaunul cu rotile în ultimii ani.

"Beth a lăsat o moştenire inestimabilă pentru muzica populară braziliană şi va rămâne în memorie pentru lupta sa în favoarea culturii şi poporului brazilian", a adăugat agentul ei.

Vocea gravă a acestei figuri emblematice a şcolii de samba Mangueira a emoţionat milioane de brazilieni prin cea mai de succes piesă a sa "Coisinha do pai".

Citește și: Barack şi Michelle Obama vor produce pentru Netflix adaptarea unei cărţi despre sosirea lui Donald Trump la Casa Albă

"A fost unul dintre marile nume ale muzicii samba, o voce care cânta cu sufletul", a declarat Mangueira într-un mesaj publicat pe Instagram.

În 50 de ani de carieră, Beth Carvalho a înregistrat 33 de discuri.

În 2009, ea a primit un Grammy Latino la Las Vegas pentru întreaga carieră şi un altul în 2012 pentru discul "Nosso samba esta na rua", care a marcat revenirea ei pe scenă.

Cântăreaţa braziliană a participat în ultimii ani la mai multe concerte de susţinere a fostului preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, încarcerat pentru corupţie de mai bine de un an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.