Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea filmului - O vedetă din prima serie Star Trek s-a stins la 89 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Actrița americană Nichelle Nichols, cunoscută mai ales pentru rolul său din serialul SF Star Trek din anii 1960, a murit la vârsta de 89 de ani, scrie BBC.

Nichols a interpretat rolul locotenentului Nyota Uhura din serial, devenind una dintre primele actrițe de culoare din SUA care a jucat un rol major.

Nichelle Nichols a murit din cauze naturale sâmbătă seara, a declarat fiul ei, Kyle Johnson.

Serialul de televiziune Star Trek a eliminat stereotipurile în anii 1960 prin distribuirea actorilor de culoare și a celor din minorități în roluri importante.

Nicholls a fost distribuită în serial în rolul locotenentului Uhura, care a fost prezentată ca un ofițer de comunicații competent și echilibrat - spulberând stereotipurile.

În 1968, ea și starul William Shatner, care l-a interpretat pe căpitanul Kirk în serial, au inovat atunci când fost protagoniștii primului sărut interrasiale din televiziune, cu toate că nu a fost unul romantic.

În ciuda succesului ei, Nicholls s-a gândit inițial să părăsească serialul, dar a fost convinsă să rămână de Martin Luther King Jr. Ea a continuat să joace în primele șase filme Star Trek apărute după încheierea serialului, în 1969.

Pe lângă activitatea de actriță, Nicholls a devenit și ambasador al agenției spațiale americane NASA, ajutând la recrutarea de femei și minorități pentru programul spațial al acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.