Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea teatrului! Co-fondatorul Royal Shakespeare Company a murit la vârsta de 89 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

John Barton, care a fondat Royal Shakespeare Company alături de Peter Hall în 1960, a murit joi, la vârsta de 89 de ani, scrie NEWS.RO, citând  The Guardian.

Citeşte şi: Un lider ALDE înaintează un scenariu ŞOC: Noi SCHIMBĂRI în economie şi finanţe, cu ocazia noului Guvern

Într-un comunicat transmis de Royal Shakespeare Company, directorul artistic Gregory Doran i-a adus un omagiu lui Barton descriindu-l "un mare director şi profesor, pur şi simplu unul dintre cei mai mari care au influenţat interpretarea lui Shakespeare în ultimul secol".

RSC a spus că Barton a fost mutat într-un azil din vestul Londrei, unde a murit pe 18 ianuarie. Soţia sa Anne a murit la vârsta de 80 de ani în 2013 şi el i-a supravieţuit şi surorii Jennifer.

Printre cele mai aclamate producţii ale sale se numără "Războiul Rozelor" din 1963, care a ajutat la relansarea Companiei, şi "A douăsprezecea noapte", în 1969, în care Judi Dench o interpreta pe Viola.

Actorul Patrick Stewart a scris pe Twitter: "Am aflat cu mare tristeţe că John Barton a murit. Dar tristeţea este copleşită de recunoştinţa, respectul şi dragostea pe care am avut-o şi o am pentru el. În cariera mea nimeni nu a avut impactul pe care l-a avut John".

Alături de producţiile sale, generaţii de actori au fost influenţaţi de seria "Playing Shakespeare" a lui John Barton, care a fost înregistrată de London Weekend Television şi difuzată pentru prima dată în 1982, cu actori precum Roger Rees, Ian McKellen, Ben Kingsley, Lisa Harrow şi Peggy Ashcroft.

Citeşte şi: Florin Călinescu, atac FĂRĂ PRECEDENT la adresa lui Iohannis după desemnarea unui premier de la PSD: 'A pus ţara PREȘ la picioarele lui Dragnea...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.