Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în lumea teatrului: S-a stins din viaţă un artist emerit al poporului - Anunţul a fost făcut de consilierul preşedintelui Maia Sandu/ VIDEO

lumanare doliu

S-a stins din viață actorul de teatru și film, Boris Bechet. Avea 68 de ani. Anunțul a fost făcut astăzi de către consilierul prezidențial, Ala Nemerenco, pe Facebook, transmite Știri.md.

”Azi s-a mai stins încă un mare Om al neamului nostru - Boris Bechet. Actor de teatru și film, a înscris pagini de aur în istoria teatrului și cinematografiei naționale.

Condoleanțe soției Margareta Nazarchevici, feciorilor și celor care i-au fost aproape”, a scris Nemerenco.

Boris Bechet a fost născut în data de 7 februarie 1953, satul Vadu-Leca, raionul Telenești, R.S.S. Moldovenească. A studiat la Institutul de Arte din Chișinău în perioada anilor 1971-1975. În anii 1977-1985 a jucat pe scena Teatrului Național "Vasile Alecsandri" din Bălți, apoi a trecut la Chișinău la Teatrul poetic (azi Teatrul "Alexei Mateevici").

Actor de mare forță dramatică, Boris Bechet a debutat la studioul "Moldova-film" în anul 1983. S-a manifestat în filmele lui: Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu unde a jucat roluri principale, dar și roluri secundare. Un personaj de forță rămâne a fi Strătan din filmul lui Valeriu Gagiu "Corbii prada n-o împart".

A jucat în filmele precum: Găsește potcoava fericirii, Ștefan, 1983, Miorița, Ungurean, 1987, Cursa, părintele Vladimir, 1988, Troița, Nicanor, 1991.

În anul 1991 devine artist emerit al poporului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.