Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz critică pierderile financiare ale societăţii de transport din Timișoara şi cere schimbarea Consiliului de Administraţie

Express de Banat
Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că a cerut Consiliului local să demită Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara, companie despre care spune că se adâncește în datorii de la an la an.

„Am solicitat azi Consiliului Local să demită Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara. În decizia pe care o vor lua mâine, îi invit pe consilierii locali să se gândească dacă sunt mulțumiți de cum arată serviciile de transport public oferite timișorenilor”, a scris luni pe Facebook Dominic Fritz.

Acesta spune că jumătate din bugetul pe anul acesta de investiții al Timișoarei, adică 540 de milioane de lei, merge spre transporturi și mobilitate, la care se adaugă suma de 80 milioane pentru subvenții. În primul semestru din 2021, subvenția acordată pentru transportul public a acoperit 85% din costul serviciului, conform Mediafax.

Primarul susține că anul trecut a încheiat cu BERD un acord de finanțare pentru înnoirea flotei de tramvaie și reabilitarea Căii Bogdăneștilor.

„Înnoim flota de transport - din toamnă au început să vină noile tramvaie și printr-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, în câteva luni începe livrarea etapizată a celor 44 de autobuze electrice performante, care vor schimba transportul în comun din oraș. Pentru banii pe care îi plătim e normal să avem așteptări de la managementul companiei de transport public”, spune Dominic Fritz.

Acesta susține că de la an la an compania se adâncește în datorii.

„Asta nu i-a împiedicat, însă, ca din 2018 să angajeze peste 200 de oameni, în birouri și nu ca șoferi sau vatmani. Adică, încă 13 milioane de lei pe an, în plus la cheltuieli. Doar 1% din cheltuielile companiei sunt pentru întreținere și 65% salarii. Nu trebuie să ne mai mirăm în clipa în care ușile autobuzului nu se deschid complet sau se mai strică ceva. STPT este condusă de un Consiliu de Administrație numit în mai multe ședințe din 2018, 2019 și 2020. Pe mulți dintre cei care fac parte din CA îi cunoașteți mai degrabă din scandalurile din presă și nu pentru că munca lor ar fi fost legată de planuri de reformă a sistemului de transport public sau de măsuri care să ducă la îmbunătățirea condițiilor de călătorie”, a mai spus primarul Timișoarei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.