Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz e cu ochii pe gunoi: Ce face noaptea, prin Timișoara

Dominic Fritz

Dominic Fritz, primarul din Timișoara, a dezvăluit că noaptea urmărește mașinile de gunoi pe străzile din oraș. Edilul se declară nemulțumit de modul în care firmele de salubrizare își fac treaba deși Primăria plătește anual 40 de milioane de lei pentru curățenie.

Primarul Dominic Fritz a dezvăluit faptul că noaptea, împreună cu alți reprezentanți ai Primăriei, urmărește mașinile de gunoi, scrie mediafax.ro.

Citește și: Fritz (USR-PLUS) critică scandalurile din PNL: 'Alianţa cu PNL este una încercată. Este o scindare foarte mare în PNL, care se răsfrânge şi la nivel local'

„Nu a existat până acum o verificare a prestării serviciilor. Fiecare dintre noi, cei din conducerea PMT, am făcut această verificare. Am urmărit, la propriu, mașina de curățenie noaptea, să vedem dacă are peria sus sau jos. Am făcut o obsesie aproape, cu peria. E sus sau e jos? O odată, de două ori, de trei ori, dar primarul, viceprimarii, administratorul orașului, nu pot fi în 100 de locuri în același timp, urmărind 100 de procese, să vadă dacă firmele cărora le plătim 40 de milioane de an, doar pe salubrizarea stradală, își fac datoria”, a spus Dominic Fritz.

Edilul a anunțat că firmele care nu își fac treaba vor fi penalizate și că se poate ajunge până la rezilierea contractelor.

Citește și: Primăria Timişoara va contracta un credit în valoare de 20 de milioane de euro

„Sunt 6 firme care fac curățenie în oraș, dar până acum nu a existat un efort de coordonare între ele. Domeniul public este feliat și fiecare firmă lucrează fără să se coordoneze cu celelalte. Avem 3 contracte pe salubritate stradală și alte 3 contracte pentru curățenie în parcuri și pe spațiile verzi”, a adăugat primarul Dominic Fritz.

În paralel, Poliția Locală va intensifica verificările pentru a-i prinde pe timișorenii care aruncă gunoi pe domeniul public. În medie, Poliția locală a aplicat 107 amenzi lunar, cea mai mare sancțiune în valoare de 30.000 de lei fiind aplicată unei firme. De asemenea, în fiecare lună, de pe străzile din oraș sunt adunate aproximativ 1.000 de tone de deșeuri ilegale.

Citește și: Dominic Fritz e în corzi: Grupul consilierilor locali ai PSD se opune iniţiativei de majorare a taxelor şi impozitelor în 2022 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.