Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz e 'rebel': în timp ce toată lumea face economie la energie, el anunță extinderea iluminatului de sărbători

Express de Banat
Dominic Fritz

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că iluminatul public din Timişoara nu va fi redus din cauza crizei energetice şi că iluminatul festiv de Crăciun va fi extins, având în vedere că urmează anul în care Timişoara este Capitală Europeană a Culturii, iar sloganul este ”Iluminează oraşul prin tine”, informează News.ro.

”În Timişoara, mai ales în contextul crizei energetice, am spus foarte clar despre iluminatul public că nu îl vom reduce pentru că nu putem să facem economisiri cu siguranţa publică şi nici nu vom reduce din iluminatul festiv din mai multe motive, unul dintre motive fiind că intrăm în anul Capitalei Culturale unde mottoul este ”Iluminează oraşul prin tine” şi nu cred că trebuie să intrăm în acest an fără lumină. Aşa că vom împodobi oraşul cu 650.000 de luminiţe de sărbători, cu 100.000 mai multe decât anul trecut. Anul acesta vom extinde iluminatul de sărbători în zone în care nu au mai fost, pe malul Begăi o să avem o zonă frumoasă împodobită, la fel pe Bulevardul Revoluţiei şi pe strada Proclamaţia de la Timişoara”, a declarat Dominic Fritz.

Edilul este de părere că nu va fi consum mai mare de energie electrică, în Timişoara, pe domeniul public, având în vedere investiţiile din ultima vreme.

”Tocmai pentru că am făcut modernizări şi investiţii în sistemul de iluminat public, nu ne aşteptăm la un consum mai mare de curent decât de obicei. Mă bucur că timişorenii vor putea simţi şi trăi atmosfera de sărbători în mai multe locuri din Timişoara”, a mai declarat Fritz.

Iluminatul de Crăciun va fi pornit, la Timişoara, în data de 1 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.