Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz anunță că a intabulat o clădire a rromilor din Timișoara fără să știe pe baza cărei sentințe: Ținem strategia secretă

Facebook
Dominic Fritz

Primarul USR Dominic Fritz a anunțat, luni, că o vilă istorică de pe Bulevardul C.D. Loga a fost recâștigată de primărie și a fost întabulată în patrimoniul statului: „S-o zicem pe șleau: până acum, nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie”.

Întrebat de ȘTIRIPESURSE.ro pe baza cărei sentințe s-a făcut intabularea și de când datează procesul cu pricina, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timișoara, Bogdan Marta, a refuzat să ne ofere informațiile, invocând că e vorba de date confidențiale pe care primăria nu le poate dezvălui ca pe viitor să le poată aplica și în alte spețe similare. Practic, deși se laudă că a recuperat o clădire deținută de mafia imobiliară, primăria nu știe nici pe baza cărei sentințe a făcut asta, nici dacă intabularea la care se referă a fost contestată de romi. Mutarea vine în plină explozie a unor sondaje în care Dominic Fritz e depășit cu mult de fostul primar Nicolae Robu.

„În sfârșit, am ajuns și în ziua în care una din vilele furate de pe Loga se întoarce în proprietatea orașului. Este un moment așteptat de timișoreni de decenii. Loga 52 a fost obținută prin acte false, vândută în mod repetat de către clanuri pentru a se pierde urma proprietarului adevărat. Azi, am pus punct acestei fraude istorice. Casa s-a întors în posesia noastră. Este o victorie care schimbă regulile jocului de acum înainte”, a spus primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

El afirmă că, până în prezent, „nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie”.

„S-o zicem pe șleau: până acum, nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie de pe Loga. Așa cum nimeni nu a avut curaj să se ia de mafia de pe malul Begăi. Fostul consilier personal al primarului Robu a fost pus printr-un concurs fraudat director pe patrimoniul orașului. Acolo l-am găsit. Miza din ultimii 10 ani nu a fost să fure mai mult, ci să acopere urmele furtului din anii 90. Cu o echipă curajoasă luăm dosar cu dosar, teren cu teren, vilă cu vilă, și mergem pănă în pânzele albe să redăm Timișoarei ce este al ei. E o muncă a naibii de grea, dar nu mă mai sperie nimeni și nimic. Din clădire îi evacuăm acum pe cei care stau ilegal în proprietatea noastră. Și apoi facem din ea grădiniță. Doar curajul și educația ne vor salva”, a mai adăugat primarul Dominic Fritz.

Administrația locală va apela la un executor judecătoresc pentru a obține accesul complet la imobil și teren.

„Astfel, pentru un parcurs rapid, va utiliza procedura de ordonanță președințială. Această acțiune face parte dintr-o operațiune mai largă a administrației Fritz pentru a recâștiga terenuri și imobile publice, care au fost dobândite de diverși indivizi sau firme în mod ilegal. Pe listă se regăsesc deja construcțiile ilegale ridicate pe terenurile primăriei de pe malul Begăi”, potrivit comunicatului de presă.

Nicolae Robu a reacționat și el pe Facebook, scriind că anulările vânzărilor sunt din perioada în care el era primar:

Lupta dusă de mine cu echipa mea împotriva clanurilor a fost una e cât de grea, pe atât de rodnică. Să ne reamintim:

nicio clădire publică n-a mai fost înstrăinată în perioada 2012-2020

11 clădiri pierdute au fost aduse în patrimoniul public: 8 foste cinematografe și 3 clădiri spitalicești (una -a Clinicii de Chirurgie 2 a Spitalului de Copii și două -ale Clinicii de Balneo-Fizioterapie a Spitalului Municipal)

condamnări grele ale “marelui” Cârpaci și ale unor acoliți au fost date de Curtea de Apel Timişoara în 2016 (Cârpaci -10 ani și 4 luni cu executare)

anulări multiple de contracte de vânzare-cumpărare prin care concubina lui Ionelaş Cârpaci a cumpărat, unul după altul, apartamentele din imobilul cu numărul 52 de pe bulevardul C.D. Loga au fost pronunțate de Curtea de Apel Timişoara

Rod al luptelor duse peste atâția ani -și e obligatirie sublinierea aici a meritelor juriștilor Primăriei-, a onorării printr-o muncă asiduă și competentă a nobilei și grelei lor profesii de către magistrații implicați în acest proces, unul complex, s-a ajuns astăzi la victoria finală!

Pinocchio, în instanțierea Fritz, a aflat de proces cu ocazia comunicării acestei sentințe finale și… hop și el, țuști în față, mare salvator al Timișoarei, luptător cu clanurile!

În încheiere, salut sentința și îi felicit pe toți cei cu merite de-adevăratelea în ajungerea la ea!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.