Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a ajuns bătaia de joc a Coreii de Nord: Cu ce cuvinte l-au descris oficialii de la Phenian

Daily Star
trump kim jung un

Coreea de Nord l-a calificat joi pe preşedintele american Donald Trump drept un 'bătrân nebun', pentru că a acuzat Phenianul că l-a torturat pe studentul american Otto Warmbier, decedat în iunie după ce fusese repatriat din Coreea de Nord în stare de comă, informează AFP.

'Trump şi clica sa, cu propaganda lor anti-RPDC (acronimul oficial al Coreii de Nord), exploatează încă o dată decesul lui Otto Warmbier', student american condamnat la 15 ani de muncă forţată pentru furtul unui afiş de propagandă în timpul unei călătorii turistice, a subliniat Ministerul nord-coreean al Afacerilor Externe, citat de agenţia oficială oficială KCNA.

Citește și: Detaliu interesant! Cui i-a cedat TOATE casele Gabriel Sandu, omul care l-a denunțat, miercuri, pe fostul președinte Traian Băsescu

SUA 'merg până acolo încât folosesc o persoană moartă pentru campania lor de conspiraţie, pentru a alimenta presiunea internaţională asupra RPDC', a adăugat ministerul nord-coreean, scrie agerpres.ro.

Donald Trump a acuzat marţi Phenianul că 'l-a torturat dincolo de limita imaginabilului' pe tânărul american în timpul detenţiei sale.

Citește și: Avalanșă de scumpiri! Unde sunt așteptate cele mai mari creșteri

Afirmaţiile lui Trump au venit după un interviu acordat de părinţii lui Otto Warmbier, care au acuzat la rândul lor Phenianul, marţi dimineaţa la postul Fox News, că "l-au torturat şi rănit intenţionat" pe fiul lor.

În iunie, după decesul studentului, preşedintele american a calificat Coreea de Nord drept "regim brutal". Phenianul a replicat denunţând o "campanie de defăimare" şi a dezminţit orice tortură sau rele tratamente aplicate americanului de 22 de ani.

Citește și: Nu este soția! Pe cine a ÎNSĂRCINAT Dan Diaconescu să se ocupe de afacerile sale

Otto Warmbier a decedat pe 13 iunie, la câteva zile după ce a fost repatriat în stare de comă în SUA, după 18 luni de detenţie în Coreea de Nord.

Condamnat în 2016 de justiţia nord-coreeană la 15 ani de muncă forţată pentru furtul unui afiş de propagandă în timpul unei călătorii turistice, el a suferit grave leziuni cerebrale care rezultă de obicei după un stop cardio-respirator, potrivit medicilor. Cauzele stării de comă profundă în care se afla studentul american rămân necunoscute.

Citește și: BNR explică! De ce depinde CREȘTEREA ratelor românilor

Decesul lui a accentuat tensiunile, deja puternice, între Washington şi Phenian. De atunci, SUA le-au interzis cetăţenilor americani să se deplaseze în Coreea de Nord, unde trei americani sunt încă în detenţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.