Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a lăsat HAOS în urmă: Deficitul balanţei comerciale a urcat la maximul ultimilor 12 ani

Agerpres - Reuters
Donald Trump

Deficitul balanţei comerciale a SUA a crescut anul trecut cu 17,7%, până la cea mai ridicată valoare de după 2008, în condiţiile în care pandemia de COVID-19 a perturbat fluxurile de bunuri şi servicii, transmite Reuters.

Departamentul american al Comerţului a anunţat vineri că diferenţa dintre valoare a bunurilor şi serviciilor pe care SUA le vinde peste hotare şi ceea ce cumpără a crescut, de la 577 miliarde dolari în 2019, până la 678,74 miliarde dolari anul trecut. Exporturile de bunuri şi servicii au scăzut cu 15,7% până la 2.100 miliarde de dolari, cel mai scăzut nivel de după 2010, iar importurile au scăzut cu 9,5% până la 2.800 miliarde de dolari, cel mai redus nivel din ultimii patru ani.

Citește și: Florin Roman îl pune la punct pe Claudiu Năsui: ‘Nu poți să conduci o țară doar prin postări pe Facebook. Vă recomand o cafea tare și rezolvați această problemă’

Chiar dacă SUA au înregistrat anul trecut un surplus de 237,05 miliarde de dolari la capitolul servicii, acest surplus a fost depăşit de deficitul de 915,79 miliarde de dolari înregistrat în schimburile de bunuri precum avioane sau componente auto.

Pe relaţia cu China, mărul discordiei în perioada administraţiei Donald Trump, Departamentul american al Comerţului a precizat că deficitul înregistrat de pe urma schimburilor de bunuri a scăzut cu 7,56% în decembrie şi cu aproape 10% pentru întregul an 2020. Departamentul Comerţului nu a comunicat şi datele cu privire la schimburile de servicii, aşa că nu se poate face o comparaţie precisă cu 2019, când deficitul total al SUA a fost de 397,84 miliarde de dolari.

Citește și: Atac devastator la adresa Guvernului: ‘Pentru asta au fost votați? Să vândă România bucată cu bucată, activ cu activ?’

Anul trecut, în plină pandemie de coronavirus, cererea de produse sanitare şi electronice pentru telemuncă a stimulat exporturile chineze spre SUA. În schimb, restricţiile introduse anul trecut au penalizat SUA, care nu au putut exporta atât de multe servicii spre China cum a făcut în anii precedenţi.

Departamentul american al Comerţului a subliniat însă că deficitul balanţei comerciale s-a redus cu 3,5% în luna decembrie a anului trecut, comparativ cu luna noiembrie, până la 66,6 miliarde dolari. În ultima lună a anului trecut exporturile de bunuri ale SUA au crescut cu 3,4% până la 190 miliarde dolari iar importurile au crescut cu 1,5% până la 256,6 miliarde dolari.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, anunț despre redeschiderea școlilor: ‘Fără rabat de la portul măștii. Aerisirea la intervale regulate e un lucru esențial’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.