Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a vorbit cu cercetaşii americani: 'Aş prefera să fiu cu voi, decât să stau la Washington'

foxnews.com
trump

După o altă zi plină de provocări la Washington, preşedintele american Donald Trump s-a deplasat luni în Virginia de Vest pentru a participa la o reuniune cu 40.000 de tineri cercetaşi, spunându-le că este fericit că se află acolo şi nu în capitală, relatează Reuters, potrivit agerpres.

'Cine naiba vrea să vorbească despre politică?', a întrebat Trump. El le-a spus participanţilor că vrea să vorbească despre visurilor lor.

Citeşte şi: S-a ajuns la o înţelegere. Berlinul anunţă 'măsuri imediate' pentru încetarea ostilităţilor din Ucraina

Dar s-a dovedit că politica este greu de evitat de către Trump în ziua în care le-a cerut senatorilor republicani să voteze revizuirea reformei sănătăţii îndelung promise şi fiind preocupat de audierea ginerelui său Jared Kushner în Senat în legătură cu presupusa implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut.

Nu i-a luat mult lui Trump să treacă de la inspiraţie la denigrare. 'În seara asta, lăsăm de-o parte toate luptele politice la Washington, D.C. despre care aţi auzit cu ştirile false şi toate acestea', le-a spus el tinerilor veniţi din diferite state americane.

'Ştiţi, merg la Washington şi văd toţi aceşti politicieni şi văd mlaştina şi nu este un loc bun', a afirmat Trump. 'De fapt, astăzi am spus că ar trebui să schimbăm cuvântul 'mlaştină' în cuvântul 'hazna' sau poate în 'cloacă.' Nu este bine. Văd ce se întâmplă şi credeţi-mă, aş prefera să fiu cu voi, aceasta vă pot spune', a afirmat preşedintele Trump.

El a declarat că media nu sunt oneste şi dimensiunea reală a acestui eveniment la care participă nu va fi prezentată de televiziune. 'Media false, media false', a afirmat Trump, în timp ce cei prezenţi aplaudau şi huiduiau.

Citeşte şi: Boris Johnson la momentul adevărului: Brexitul nu înseamnă RETRAGEREA Marii Britanii din lume

Trump a evocat victoriile din noaptea alegerilor, în fiecare stat, tinerii din Wisconsin au aplaudat când au auzit statul lor menţionat şi cei din Michigan au făcut acelaşi lucru.

Dar cea mai intensă rundă de aplauze a fost atunci când Trump a menţionat faptul că predecesorul său Barack Obama a refuzat invitaţia de a se adresa cercetaşilor în timpul mandatului său. 'Apropo, doar o întrebare: a venit vreodată preşedintele Obama la o astfel de reuniune?', a întrebat Trump.

Trump a afirmat că are 10 foşti cercetaşi în cabinetul său şi la Casa Albă şi i-a prezentat pe câţiva dintre aceştia, între care Tom Price, ministrul sănătăţii.

'Sperăm că mâine (marţi - n.r.) va obţine voturile pentru a începe desfiinţarea acestei oribile legi cunoscute sub numele de Obamacare', a afirmat Trump, referindu-se la legea asistenţei medicale accesibile Affordable Care Act (ACA), în timp ce asistenţa huiduia.

'Ar face bine să le obţină, altfel voi spune 'Tom, eşti concediat''', a spus Trump, împrumutând o frază cheie din show-ul său de televiziune 'The Apprentice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.