Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, ANCHETAT în dosarul interferenţei Rusiei în alegerile americane

Donald Trump

Eventuala obstrucţionare a justiţiei de către Donald Trump în dosarul presupusei interferenţe a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane face parte de acum din ancheta procurorului special care conduce investigaţia, a relatat miercuri publicaţia Washington Post, citată de AFP şi Reuters, scrie AGERPRES.


Procurorul independent şi fost şef al FBI, Robert Mueller, interoghează în prezent înalţi responsabili ai comunităţii de informaţii pentru a stabili dacă preşedintele american a încercat să frâneze sau să blocheze ancheta care se interesa până acum de această ingerinţă, precum şi de o posibilă înţelegere între apropiaţi ai lui Donald Trump şi Rusia.

Faptul de a extinde astfel aria anchetei reprezintă o "cotitură majoră", subliniază Washington Post, care afirmă de altfel că anchetatorii sunt în căutarea unor potenţiale delicte financiare la colaboratorii miliardarului republican.

"Scurgerea de informaţii de la FBI privindu-l pe preşedinte este scandaloasă, nescuzabilă şi ilegală", a reacţionat avocatul lui Donald Trump, Marc Kasowitz, fără a se pronunţa asupra fondului.

Procurorul Mueller ar fi solicitat întrevederi cu cinci oficiali ai serviciilor de informaţii, dintre care trei au acceptat să fie audiaţi. Aceştia sunt Daniel Coats, directorul Comunităţii Nationale de Informaţii a SUA, Mike Rogers, directorul Agenţiei de spionaj NSA, precum şi fostul său adjunct, Richard Ledgett.

Audierile respective ar putea să aibă loc în cursul acestei săptămâni.

Donald Trump, a cărui preşedinţie este afectată de la început de acest dosar, şi-a exprimat satisfacţia săptămâna trecută pentru declaraţiile lui James Comey, fostul şef al FBI pe care l-a destituit la începutul lunii mai. Acesta a afirmat în cursul unei audieri foarte tensionate că preşedintele american nu constituia obiectul unei anchete a poliţiei federale în cadrul dosarului rusesc la vremea în care el era în funcţie.

Potrivit surselor cotidianului, "ancheta asupra preşedintelui pentru obstrucţionarea justiţiei a început la câteva zile după ce Comey a fost destituit în 9 mai". Robert Mueller fusese numit procuror special pentru a garanta independenţa anchetei săptămâna următoare în 17 mai.

Procurorul Mueller s-a interesa în special despre un eveniment survenit în 22 martie, când Daniel Coats a declarat asociaţilor săi că Donald Trump, care neagă orice ingerinţă, i-a cerut să intervină pe lângă James Comey pentru ca acesta să înceteze să ia drept ţintă pe fostul său consilier Michael Flynn, personaj central al acestui dosar.

Citeşte şi: Suplimentarea trupelor americane în Afganistan, decizie în "câteva săptămâni".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.