Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, avertisment despre scutul de la Deveselu: Nu se ştiu consecinţele asupra populaţiei

Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis Donald Trump Klaus Iohannis trump iohannis

Casa Albă a transmis Camerei Reprezentanților a Congresului Statelor Unite că se opune accelerării instalării de noi capabilități la sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la baza militară americană de la Deveselu din România, arătând că, deocamdată, eficiența lor nu a fost încă dovedită și, în plus, nu sunt cunoscute potențialele consecințe neintenționate pe care acestea le-ar putea avea asupra populației din zonă, informează profit.ro.

Vezi şi: DNA face precizări esenţiale în ziua începerii controlului Inspecţiei Judiciare

Mesajul este inclus în punctul de vedere oficial al Administrației Prezidențiale de la Washington asupra proiectului de lege privind aprobarea bugetului Pentagonului pentru anul fiscal 2018 (octombrie 2017 – septembrie 2018) elaborat de Camera Reprezentanților, se arată în analiza realizată de sursa citată.

"Administrația are obiecții în privința articolului 1686 (din proiectul de buget al Pentagonului elaborat de Camera Reprezentanților – n.r.), care cere Secretarului Apărării să asigure desfășurarea de capabilități antiaeriene la site-ul Aegis Ashore din România în interval nu mai mare de un an de la data intrării în vigoare a prezentei legi, iar la site-ul Aegis Ashore din Polonia, în interval nu mai mare de un an de la data la care site-ul respectiv va fi declarat operațional", arată sursa citată.

Documentul a fost trimis de Casa Albă Camerei Reprezentanților pe 11 iulie. Între timp, pe 14 iulie, Camera a adoptat proiectul de buget al Pentagonului pentru anul fiscal 2018 cu tot cu articolul referitor la scutul antirachetă din România la care președintele Donald Trump a avut obiecții.

Vezi şi: LOVITURĂ de teatru: Se cere redeschiderea dosarului OUG 13

"Calendarul accelerat ar impune Departamentului pentru Apărare să desfășoare un sistem defensiv netestat cu succes, fără cunoașterea integrală a eficacității sale combative sau a consecințelor neintenționate ale operării unui sistem de radar și armament de mare putere într-o zonă populată din Deveselu, România", se mai afirmă în punctul de vedere transmis de Casa Albă Camerei Reprezentanților.

Totuși, Donald Trump nu a indicat că ar intenționa să-și exercite dreptul de veto asupra proiectului de lege, iar în document se arată că Administrația Prezidențială este dispusă să colaboreze cu Congresul pentru găsirea de soluții de compromis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.