Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, decizie fără precedent: președintele SUA a dat în judecată două mari bănci

cloudfront.net
trump-donald

Preşedintele american Donald Trump, cei mai mari trei copii ai săi şi Trump Organization au dat în judecată Deutsche Bank şi Capital One Financial pentru a încerca să blocheze răspunsul acestora la citaţiile primite de la democraţii din Congres, care vor să vadă documentele financiare ale preşedintelui, transmite Reuters.

Citește și: Curiosul caz al revocării lui Augustin Lazăr: Sesizarea redactată de Ministerul Justiţiei nu a mai ajuns la CCR/ DOCUMENT

Procesul, înregistrat luni seara, deschide un nou front în eforturile lui Trump de a opri o investigaţie a democraţilor din Camera Reprezentanţilor, unde sunt majoritari, împotriva preşedintelui republican, a familiei, afacerilor şi administraţiei sale, după ce procurorul special Robert Mueller a finalizat ancheta sa referitoare la rolul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

Potrivit documentelor înregistrate în instanţă, sunt necesare măsuri urgente pentru că ambele bănci au semnalat că vor începe să răspundă la citaţii dacă o instanţă nu va interveni până pe 6 mai.

Deutsche Bank a fost o lungă perioadă de timp una dintre cele mai importante bănci care a colaborat imperiul imobiliar al lui Trump.

Parlamentarii democraţi au cerut în martie directorului general al Capital One documente referitoare la posibile conflicte de interese legate de un hotel Trump din Washington şi alte interese de afaceri.

În plângerea înregistrată la un tribunal federal din Manhattan, Trump, copiii săi adulţi, Donald Jr., Eric şi Ivanka, şi Trump Organization acuză liderii Camerei Reprezentanţilor că solicită documente fără niciun scop legitim sau legal, în speranţa că vor descoperi ceva pe care să îl folosească ca armă politică împotriva lui Trump.

În documente numai băncile au calitatea de pârâte.

Reprezentanta Maxine Waters, preşedinta Comisiei pentru servicii financiare din Cameră, şi reprezentantul Adam Schiff, care prezidează Comisia de informaţii din Cameră, au anunţat pe 15 aprilie că au emis citaţii către mai multe instituţii financiare pentru informaţii legate de situaţia financiară a lui Trump.

”Preşedintele va face orice va putea pentru a obstrucţiona justiţie...pentru a închide investigaţia”, a declarat Waters reporterilor.

Deutsche Bank a anunţat că ”este hotărâtă să ofere informaţii corecte tuturor investigaţiilor autorizate şi că va respecta un ordin judecătoresc referitor la astfel de investigaţii”.

Reprezentanţii Capital One nu au fost disponibili imediat pentru comentarii. Avocaţii reclamanţilor nu au putut fi contactaţi imediat.

Cazul a fost repartizat judecătorului districtual Edgardo Ramos, numit de fostul preşedinte democrat Barack Obama.

Deutsche Bank a rămas aproape singură în acordarea de credite şi administrarea banilor lui Trump, înainte ca acesta să devină preşedinte, în timp ce alte bănci l-au evitat din cauza istoricului negativ privind rambursarea împrumuturilor. În ultimul deceniu, banca germană a acordat o sumă substanţială Trump Organization, potrivit documentelor şi informaţiilor din presă.

O declaraţie financiară din 2017 arată că Trump datora Deutsche Bank cel puţin 130 de milioane de dolari.

În luna martie, publicaţia New York Times a detaliat alte relaţii financiare, între care împrumuturi imobiliare de peste 2 miliarde de dolari şi servicii de private banking.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.