Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump deschide un vechi front de luptă: atacuri rasiste la adresa Congresului

Twitter
Donald Trump

Președintele Donald Trump și-a dublat luni atacurile împotriva a patru membre ale Congresului SUA și a respins îngrijorările cu privire la comentariile sale care ar putea fi rasiste, provocând revoltă din partea democraților, care l-au criticat în Camera Reprezentanților, potrivit Reuters.

Citește și: Ana Maria Prodan explică de ce i-a dat un pumn în figură lui Dan Alexa: Simțeam că îmi ia fața Halep

Într-o conferinţă de presă la Casa Albă, Trump a declarat că oamenii pe care el i-a descris drept critici față de Statele Unite ar trebui să părăsească țara.

Aceste observații a urmat mesajelor postate de preşedinte duminică pe Twitter, conform cărora cele patru parlamentare de stânga, cunoscute în Congres ca "trupa", ar trebui să se întoarcă la "locurile complet distruse și infestate de crime din care provin".

Toate cele patru membre ale Camerei Reprezentanţilor sunt cetățeni americani și toți, cu excepția uneia, s-au născut în Statele Unite.

"Dacă nu sunteți fericite în SUA, dacă vă plângeți tot timpul, foarte simplu: Puteți pleca", a spus el, stârnind câteva aplauze dintr-o mulțime de oameni de afaceri.

Întrebat dacă este îngrijorat de faptul că unii oameni au perceput remarcile sale drept rasiste și că cei care susţin supremația rasei albe au găsit o cauză comună cu el, Trump a spus că nu este. "Nu mă interesează pentru că mulți oameni sunt de acord cu mine", a afirmat Trump.

Potrivit presei americane, Trump se referea la democratele Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley și Rashida Tlaib, membre ale Camerei Reprezentanților. Toate cele patru dețin cetățenia americană, iar Ilhan Omar este singura care nu este născută pe teritoriul Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.