Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, despre un posibil 'Cadou de Crăciun' de la Phenian: 'Poate îmi trimite o vază frumoasă, în loc de un test cu rachetă'

Donald Trump Kim Jong Un Trump

Preşedintele american Donald Trump a respins marţi preocupările legate de 'cadoul de Crăciun' anunţat de Coreea de Nord, afirmând că este pregătit pentru orice 'surpriză', în contextul termenului limită dat Washingtonului pentru a oferi concesii Phenianului, transmit dpa, Reuters şi AFP potrivit Agerpres

'Vom vedea care este surpriza şi ne vom ocupa de ea cu mult succes. Vom vedea ce se întâmplă', le-a declarat Trump reporterilor la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, Florida, unde îşi petrece sărbătorile.

Îngrijorările legate de Coreea de Nord s-au intensificat după ce aceasta a dat termen limită Washingtonului până la finalul anului pentru a-i ridica sancţiunile, anunţând un 'cadou de Crăciun' de rău augur dacă această cerere nu-i va fi satisfăcută.

Întrebat despre posibilitatea ca acest cadou să fie un test cu rachetă cu rază lungă, preşedintele american a replicat: 'Poate este un cadou drăguţ'. 'Poate (...) îmi trimite o vază frumoasă, în loc de un test cu rachetă', a glumit Trump.

Citește și: Cutremur în piață! Supermarketurile, out din orașe

Negocierile au intrat în impas după eşecul summitului care i-a reunit pe preşedintele american Donald Trump şi pe liderul nord-coreean Kim Jong Un în februarie, în Vietnam.

Părţile nu au reuşit să convină asupra paşilor de urmat pentru reducerea tensiunilor, iar Coreea de Nord a efectuat de atunci mai multe teste cu rachete cu rază scurtă.

Conducerea de la Phenian a subliniat că nu este interesată de noi discuţii cu SUA privind dezarmarea atât timp cât Washingtonul refuză să-i ridice sancţiunile.

Ministrul adjunct nord-coreean de externe, Ri Thae Song, a declarat în această lună că SUA au termen până la sfârşitul anului pentru a oferi concesii.

'Depinde în totalitate de SUA ce cadou de Crăciun vor alege', a afirmat el.

Duminică, agenţia oficială KCNA a transmis că liderul Kim Jong Un a prezidat o reuniune lărgită a Comisiei Militare Centrale (CMC)

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.