Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump e NEMULȚUMIT: A extins căutările pentru un secretar de stat

Donald Trump nebun

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a extins căutarea de candidaţi pentru ocuparea funcţiei de secretar de Stat în administraţia sa, a anunţat, duminică, purtătoarea de cuvânt a echipei sale de tranziţie, Kellyanne Conway, relatează agenţia EFE.

"Căutarea s-a extins pentru că, până la acest moment, nu există o listă definitivă de finalişti şi, la începutul acestei săptămâni, vor fi întâlniri cu mai mulţi candidaţi", le-a spus Conway jurnaliştilor, în Turnul Trump, din New York.

Săptămâna trecută, echipa de tranziţie a precizat că pe lista redusă se aflau patru nume, inclusiv Mitt Romney, ex-guvernator de Massachusetts, care a luptat împotriva lui Trump pentru nominalizarea republicană, în cadrul alegerilor primare.

Citește și: Trump nu suportă ironiile! Contre cu un actor celebru pe Twitter

Conway a admis duminică existenţa acum a "mai mult de patru" nume pe listă, după care a amintit că alegerea viitorul responsabil al diplomaţiei Statelor Unite este "foarte importantă", de aceea neputând fi grăbită.

Purtătoarea de cuvânt a insistat că există multe persoane calificate pentru acest post şi a explicat că unele dintre acestea nu doreau să-şi abandoneze "posturile lucrative" în sectorul privat, dar acum au exprimat interes pentru "a intra în Guvern" şi servi ţara.

Alte trei nume care se aflau pe listă erau ex-primarul New Yorkului, Rudolph Giuliani, generalul în rezervă David Petraeus şi senatorul republican Bob Corker, preşedinte al Comisiei de Politică Externă a Senatului.

În ultimele zile, s-a vorbit de asemenea de fostul guvernator de Utah, Jon Huntsman, un veteran lider republican care a fost ambasador în China, dar purtătoarea de cuvânt a echipei de tranziţie a evitat duminică să confirme dacă acesta este unul dintre candidaţi.

Tot duminică, viitorul şef de cabinet de la Casa Albă în administraţia Trump, Reince Priebus, a declarat că "ia un pic mai mult timp decât s-a prevăzut" respectiva căutare a candidatului pentru Departementul de Stat, anunță Agerpres.

"Şi cred că este bine. Nu totul trebuie să se întâmple în acelaşi timp. (Trump) şi-a luat un timp pentru a putea lua o decizie inteligentă şi vom vedea cum se va termina procesul", a spus Priebus, într-un interviu pentru canalul CBS.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.