Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump e tot mai aproape de FINAL! E-mail trimis de un om din echipa sa: Rusia 'i-a făcut cadou alegerile' lui Trump

Putin Trump Putin Donald Trump Vladimir Putin

Un responsabil de rang înalt din echipa de tranziţie a preşedintelui american Donald Trump a scris într-un e-mail datat 29 decembrie că Rusia "tocmai i-a făcut cadou (lui Trump) alegerile din SUA", potrivit unui articol publicat de The New York Times şi preluat de CNN.

The New York Times a obţinut e-mailuri care relevă că KT McFarland, pe atunci consilieră pe probleme de tranziţie a lui Trump şi care a devenit ulterior adjuncta consilierului pentru probleme de securitate naţională Michael Flynn, a scris că sancţiunile administraţiei Barack Obama împotriva Rusiei ca represalii la amestecul în alegerile din 2016 vor face mai dificilă îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două ţări.

Citește și: A ieșit la iveală! Care sunt, de fapt, veniturile Andreei Esca

"Dacă va fi o escaladare de genul 'dinte pentru dinte', Trump va avea dificultăţi în a îmbunătăţi relaţiile cu Rusia, care tocmai i-a făcut cadou alegerile din SUA", a scris McFarland în e-mailul respectiv, potrivit NYT. Un avocat al Casei Albe a declarat ziarului vineri că de fapt McFarland nu a făcut altceva decât să relateze modul în care democraţii prezentau rolul Rusiei în alegerile americane. McFarland a mai scris în e-mail-uri că sancţiunile administraţiei Obama asupra Rusiei aveau ca scop discreditarea victoriei lui Trump la prezidenţialele din 2016.

CNN transmite că nu a putut confirma din surse independente relatarea NYT.

Citește și: A ieșit la lumină! O nouă ÎNREGISTRARE cu Cristian Pomohaci, scoasă de la „naftalină” (AUDIO)

E-mail-urile au mai dezvăluit că Michael Flynn se afla în contact strâns cu alţi membri ai echipei de tranziţie atât înainte, cât şi după ce a discutat cu Serghei Kisliak, care era la acea vreme ambasadorul Rusiei în SUA, despre sancţiunile americane împotriva Moscovei, potrivit NYT. Conform aceleiaşi surse, e-mail-urile contrazic în mod evident modul în care Casa Albă a încercat să-l prezinte pe Flynn, şi anume drept cineva care a acţionat pe cont propriu.

După ce Flynn a pledat vinovat vineri şi a recunoscut că a minţit FBI în legătură cu contactele sale cu Kisliak, Ty Cobb, consilierul special al Casei Albe, a declarat că "nimic din mărturia sa sau din inculpare nu implică pe altcineva în afară de domnul Flynn".

Citește și: Deși au trecut câteva luni, Simona Halep nu l-a iertat! Răspuns „SPUMOS” pentru premierul Tudose

Ca parte a încercărilor de a intra în contact cu Rusia, McFarland a scris că Flynn va discuta cu Kisliak, relatează NYT. "Răspunsul Rusiei va fi cheia în următoarele câteva zile", îi scria McFarland într-un e-mail altui responsabil din echipa de tranziţie, Tom Bossert, care este în prezent consilier al lui Trump pe probleme de securitate internă. Ea a mai scris că sancţiunile împotriva Rusiei aveau ca scop "să-l atragă pe Trump în capcana de a spune ceva" în apărarea Rusiei şi "să discrediteze victoria lui Trump, spunând că se datorează amestecului Rusiei", potrivit NYT. Bossert a răspuns cerându-le consilierilor de rang înalt "să apere acum legitimitatea alegerilor".

Citește și: Antena 3 a dat lovitura! Ce a făcut de Ziua Națională televiziunea manageriată de Mihai Gâdea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.