Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluirile care ar putea să-i încheie definitiv cariera lui Trump: Hitler 'a făcut lucruri bune' / Cine îl acuză?

Vanity fair
Donad Trump CPAC

Pentru Donald Trump, Viktor Orbán este „fantastic”, liderul chinez Xi Jinping este „genial”, Kim Jong Un din Coreea de Nord este „un tip OK” și, cel mai alarmant, fostul președinte american ar fi spus că Adolf Hitler „a făcut niște lucruri bune, ”, au declarat mulți foști consilieri seniori ai președintelui pentru CNN. Asta arată o viziune care ar inversa politica externă veche de zeci de ani a SUA într-un al doilea posibil mandat, asta dacă ar câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie,

„El credea că Putin era un tip OK și Kim era un tip OK – că am împins Coreea de Nord într-un colț”, a spus John Kelly, care a fost șef de cabinet al lui Trump. „Pentru el, a fost ca și cum i-am incita pe acești tipi. Dacă nu am avea NATO, atunci Putin nu ar fi făcut aceste lucruri", a spus acesta la CNN.

Laudele generoase ale lui Trump pentru prim-ministrul maghiar Orbán arată că este o viziune asupra lumii pe care o dublează, notează sursa indicată.

„Nu există nimeni care să fie mai bun, mai inteligent sau un lider mai bun decât Viktor Orbán”, ar fi spus Trump, adăugând: „El este șeful și este un lider grozav, un lider fantastic. În Europa și în întreaga lume, ei îl respectă.” „Se consideră un tip mare”, a spus John Bolton, care a fost consilier pentru securitate națională sub Trump. „Îi place să aibă de-a face cu alți bărbați mari, iar băieți mari precum Erdogan în Turcia ajung să bage oameni în închisoare și nu trebuie să ceri permisiunea nimănui. Îi cam place asta.” „Nu este un tip dur în niciun caz, dar de fapt dimpotrivă”, a spus Kelly. „Dar așa se imaginează el.”

Presupuse păreri despre Hitler

Se presupune că Trump și-a rezervat unele dintre cele mai tulburătoare laude pentru Hitler, care a condus Germania nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„El a spus: 'Ei bine, dar Hitler a făcut niște lucruri bune'. I-am spus: 'Ei bine, ce?' Și el a spus: 'Ei bine, [Hitler] a reconstruit economia.' Dar ce a făcut el cu acea economie reconstruită? A întors-o împotriva propriului popor și împotriva lumii. Și i-am spus: 'Domnule, nu puteți spune niciodată nimic bun despre acest tip. Nimic'", a povestit Kelly. „Vreau să spun, Mussolini a fost un tip grozav în comparație”, ar fi adăugat acesta.

„Totuși, este destul de greu de crezut că a ratat Holocaustul și destul de greu de înțeles cum a ratat cei 400.000  americani, care au fost uciși în teatrul european”, a spus Kelly. „Dar cred că este mai mult, din nou, chestia cu tipul dur.”

Admirația lui Trump pentru Hitler a mers mai departe decât politicile economice ale liderului german, potrivit lui Kelly. Trump și-ar fi exprimat, de asemenea, admirația pentru influența lui Hitler asupra ofițerilor naziști superiori. Trump ar fi deplâns că Hitler, așa cum a povestit Kelly, și-a menținut „loialitatea” personalului său superior, în timp ce Trump însuși adesea nu a făcut-o.

„Ar întreba despre problemele de loialitate și despre cum, atunci când i-am subliniat, generalii germani ca grup nu i-au fost loiali și, de fapt, au încercat să-l asasineze de câteva ori, iar el nu știa asta”, își amintește Kelly. „El a crezut cu adevărat, când ne-a adus generali înăuntru, că vom fi loiali – că vom face orice ar fi vrut să facem”, a mai spus Kelly.

Reprezentanții lui Trump neagă eventualele discuții controversate

Când a fost rugat să răspundă la acuzațiile foștilor oficiali ai administrației Trump, purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, Steven Cheung, nu a comentat pe larg, ci a declarat: „John Kelly și John Bolton s-au încântat complet și suferă de un caz grav. a sindromului de tulburare Trump. Ei trebuie să caute ajutor profesionist pentru că ura le consumă viețile goale.”

În 2021, o purtătoare de cuvânt a lui Trump a negat acuzațiile potrivit cărora fostul președinte l-ar fi lăudat pe Hitler.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.