Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump și lidera democraților au picat la pace după cel mai lung shutdown din istoria SUA - Când va avea loc discursul anual despre 'Starea națiunii'

abcnews.com
trump

Președintele american Donald Trump și Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților, au decis că discursul anual despre „Starea națiunii” va fi rostit de președinte în data de 5 februarie, după ce evenimentul a fost amânat din cauza blocajului guvernamental parțial, relatează Reuters, conform Mediafax.

Nancy Pelosi l-a invitat pe Donald Trump să țină discursul anual în Camera Reprezentanților, în cadrul căruia sunt transmise prioritățile Administrației prezidențiale pentru anul ce urmează.

Blocajul parțial al Guvernului federal s-a încheiat vineri, după 35 de zile. Discursul era inițial programat pentru data de 29 februarie.

Ipoteză INCENDIARĂ în Venezuela: Mercenarii ruși îl ajută pe președinte să-și mențină puterea. Răspunsul Moscovei

Președintele american Donald Trump a transmis miercuri că va trebu să își amâne discursul despre "Starea naţiunii" până după încetarea blocajul bugetar care afectează agenţiile federale și a criticat-o pe Nancy Pelosi, după ce aceasta i-a retras invitația de a susține discursul.

Pelosi a transmis atunci că s-a răzgândit și a anulat invitația din cauza blocajului bugetar care afecta agenţiile federale și peste 800.000 de angajați din sistemul federal.

"Este prerogativa ei - Voi susține discursul după ce blocajul se va încheia. Nu caut un loc alternativ pentru discursul despre Starea Națiunii pentru că nu există o alternativă care să poate concura cu istoria, tradiția și importanța Camerei Reprezentanților", afirmă Trump într-un mesaj pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.