Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump nu scapă de proces în cazul banilor tăinuiți. Judecătorul Juan Merchan: 'Situația nu este nouă pentru el și este din cauza lui'

wired.com
donald trump

Judecătorul newyorkez care supervizează procesul penal al lui Donald Trump pentru tăinuire a banilor a respins încercarea fostului președinte american de a amâna procesul programat pentru luni, pe motiv că publicitatea substanțială dinaintea procesului ar face ca procedurile să fie inechitabile, conform Mediafax.

Trump solicitase o amânare pe termen nedefinit, afirmând că mediatizarea în acest caz ar face procedurile inechitabile, iar găsirea unui juriu acceptabil în Manhattan ar fi dificilă, deoarece cartierul este „în mod covârșitor părtinitor” împotriva sa, scrie Reuters. Dar, într-o decizie de vineri, judecătorul Juan Merchan a declarat că o amânare pe termen nelimitat „nu este sustenabilă”.

Merchan a mai spus că Trump însuși a generat o mare parte din publicitatea din jurul problemelor sale juridice, inclusiv prin „postări necruțătoare în mass-media”, atacând persoanele pe care le acuză pentru acestea.

„Situația în care se află acuzatul acum nu este nouă pentru el și (este) cel puțin în parte, din cauza lui”, a scris Merchan.

Ce spun procurorii

Procurorii au susținut că publicitatea nu avea șanse să scadă și ar fi „pervers” să îl răsplătească pe Trump cu o amânare bazată pe atenția mediatică pe care a cerut-o.

Aceștia au mai spus că interogarea minuțioasă a viitorilor jurați ar putea găsi destui care să decidă în mod corect asupra cazului.

Trump este candidatul prezidențial republican într-o așteptată revanșă electorală pe 5 noiembrie împotriva actualului președinte democrat Joe Biden, care l-a învins în 2020.

La începutul acestei săptămâni, trei judecători ai curții de apel din fiecare stat au respins diverse argumente ale lui Trump pentru amânarea procesului, deși un complet de judecători va analiza în cele din urmă aceste probleme. Trump a pledat nevinovat la toate acuzațiile din cele patru dosare penale cu care se confruntă.

Cazul banilor tăinuiți, intentat de procurorul districtului Manhattan Alvin Bragg, ar fi primul proces penal al unui fost președinte american.

Procurorii susțin că Trump a acoperit plăți de 130.000 de dolari pe care fostul său avocat Michael Cohen le-a făcut către starul porno Stormy Daniels cu puțin timp înainte de alegerile din 2016, pentru a asigura tăcerea acesteia în legătură cu o întâlnire sexuală extraconjugală cu zece ani mai devreme.

Trump a negat că întâlnirea a avut loc și a pledat nevinovat la 34 de capete de acuzare pentru falsificarea înregistrărilor de afaceri. Avocații săi au declarat că plățile au fost cheltuieli legale legitime. Cazul banilor tăinuiți ar putea fi singurul proces penal al lui Trump înainte de alegerile din noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.