Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, planuri cu Marea Britanie după Brexit: 'Vom avea un acord comercial mare, mai mare decât orice alt acord am avut până acum'

Heavy.com
Donald Trump

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat duminică, în cadrul summit-ului G7 de la Biarritz, Franța, că țara sa va semna un acord comercial cu Londra după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, potrivit Reuters, conform Mediafax.

Declarația a fost făcută în timpul întrevederii cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, despre care Donald Trump a declarat că este omul potrivit pentru a duce Brexit până la capăt.

„Vom avea un acord comercial mare, mai mare decât orice alt acord am avut până acum cu Marea Britanie”, a declarat Trump, care a adăugat că Marea Britanie nu a putut semna până acum asemenea acorduri din cauza calității sale de membru UE. „La un moment dat, când nu vor mai avea acest obstacol (apartenența la UE, n.r.) (...), vom avea negocieri foarte bune privind comerțul”, a spus acesta.

ULTIMA ORĂ - România, prima victorie la un turneu final de Campionat European din ultimii opt ani

În timpul discuțiilor cu Trump, Johnson i-a spus liderului de la Casa Albă că războiul comercial pe care îl poartă cu China ar trebui evitat. „Suntem în favoarea păcii comerciale”, a spus premierul britanic.

Summitul Grupului ţărilor puternic industrializate se desfășoară în perioada 24-26 august în staţiunea Biarritz, situată în sud-vestul Franţei. Uniunea Europeană este reprezentată de Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European, la reuniunea cu liderii ţărilor din G7 - Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.