Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Donald Trump pune tunurile pe procurori: 'Îi voi concedia pe procurorii marxişti radicali dacă ajung la Casa Albă!'

politico.com
trump

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, a promis joi să "restabilească" justiţia în această ţară şi să "pună capăt folosirii corupte" a sistemului judiciar de către "periculoşii procurori marxişti", aceasta dacă va reveni la Casa Albă după alegerile prezidenţiale de anul viitor, deşi încă nu este clar dacă actualele lui probleme judiciare şi partidul său republican îi vor mai permite să candideze din nou, relatează agenţia EFE, relatează Agerpres.

Într-un mesaj video publicat în ziua când a fost chemat din nou în faţa instanţei, pentru o depoziţie în faţa procurorului general din New York, Letitia James, o afro-americană provenită din Partidul Democrat al actualului preşedinte Joe Biden, Trump a promis că, dacă redevine preşedinte, va numi 100 de procurori federali care vor fi "războinicii legali cei mai feroce împotriva delincvenţei şi corupţiei comuniste pe care această ţară nu a mai văzut-o vreodată".

"Ei vor fi opusul Procurorilor Districtului Soros", a adăugat fostul preşedinte al SUA, menţionându-l pe renumitul finanţator al cauzelor progresiste, George Soros, pe care-l acuză că este prieten cu procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, un alt magistrat afro-american democrat. (vezi și: George Soros a sărit 'ca ars' după acuzațiile lui Donald Trump: 'Nu-l cunosc pe procuror și nu am contribuit la campania sa!' / datele arată altceva).

Context

Acesta din urmă l-a inculpat săptămâna trecută în dosarul în care Trump este acuzat că, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016, i-a oferit fostei starlete porno Stormy Daniels suma de 130.000 de dolari pentru ca aceasta să păstreze tăcerea asupra unei relaţii pe care ei ar fi avut-o în anul 2006.

Fostul preşedinte a fost chemat joi în faţa instanţei pentru o depoziţie într-un vechi dosar deschis de procuroarea Letitia James, disjuns dintr-o investigaţia penală condusă tot de un procuror democrat, Cyrus Vance. Ancheta procuroarei din New York investighează dacă societatea imobiliară a lui Trump, Trump Organization, şi-a supraevaluat unele active imobiliare pentru a obţine credite şi scutiri de impozite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.