Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump s-a făcut de râs: Imigranții îi taie zidul impenetrabil cu un fierăstrău de 100 de dolari

Zid trump

Migranţii şi traficanţii au reuşit să taie zidul "virtual impenetrabil" al preşedintelui Donald Trump de la frontiera SUA cu Mexicul, folosind fierăstraie care pot fi cumpărate cu 100 de dolari bucata în magazine de bricolaj, au declarat sâmbătă pentru The Washington Post agenţi şi oficiali de frontieră, potrivit dpa.

Responsabili ai administraţiei Trump au recunoscut că ştiu de "câteva cazuri" în care traficanţii de migranţi au reuşit să forţeze porţiuni ale zidului, estimat la 10 miliarde de dolari, a cărui construire Trump a promis că o va plăti Mexicul, informează agerpres.ro.

Citește și: Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis: Chiar preşedintele n-a putut vorbi pentru ca această investiţie să aibă loc în România?

Fierăstraiele, care pot fi uşor cumpărate în magazine, pot tăia bornele de oţel ale zidului în câteva minute, iar panourile înalte de 9 metri pot fi uşor date la o parte, permiţând oamenilor să treacă prin spaţiile create.

Cele mai multe breşe de-a lungul zidului au fost semnalate într-o zonă animată în apropiere de San Diego (în sudul Californiei), conform ziarului.

Citește și: Se anunță un protest de amploare duminică! Se iese în stradă împotriva Mafiei Lemnului

Responsabili de frontieră din prezent şi din trecut insistă însă că secţiunile nou consolidate ale zidului sunt mai dificil de penetrat ca înainte, atribuind noile încălcări "adaptării permanente" a bandelor de traficanţi, a căror activitate de introducere clandestină a imigranţilor fără documente în SUA reprezintă o industrie de multe miliarde de dolari.

Donald Trump susţine că zidul este aproape imposibil de trecut şi i-a dus pe jurnalişti să le arate ceea ce el afirmă că ar fi un 'Rolls Royce' al zidurilor.

Citește și: Victor Ponta, ultimatum pentru Ludovic Orban: Are timp până luni, la ora 14:00

El a redirecţionat fonduri de miliarde de dolari din banii contribuabililor pe care Congresul le aprobase pentru alte utilizări pentru reconstruirea secţiunilor zidului, după ce a jurat că Mexicul va plăti pentru acesta.

Preşedintele Donald Trump a minimalizat sâmbătă informaţii potrivit cărora unii traficanţi ar fi trecut de zidul de la frontiera cu Mexicul, tăindu-l uşor cu ajutorul unor instrumente accesibile tuturor.

Citește și: Rareș Bogdan, dezvăluire despre haosul găsit în ministere! Urmează execuții, inclusiv, în Ministerul de Interne

"Avem un zid foarte puternic", a declarat Trump jurnaliştilor la Washington. "Să-l tai este un lucru, dar este uşor de reparat", a adăugat el.

Promisiune importantă a campaniei electorale din 2016 a magnatului imobiliar, construirea zidului de-a lungul întregii frontiere cu Mexicul, avansează cu greu, Congresul refuzând să deblocheze fondurile necesare finanţării sale, notează AFP.

Citește și: Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis: Chiar preşedintele n-a putut vorbi pentru ca această investiţie să aibă loc în România? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.