Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump se încurcă în declaraţii: Nu am spus niciodată că ar trebui să înarmăm toţi profesorii. O şcoală fără arme este un magnet pentru oameni răi

www.agerpres.ro
Donald Trump în mașină

Preşedintele american Donald Trump a revenit cu explicaţii, joi dimineaţă, privind înarmarea profesorilor şi a acuzat CNN şi NBC că i-au interpretat greşit declaraţiile făcute la evenimentul organizat la Casa Albă cu o zi în urmă, când a spus că trebuie luată în calcul posibilitatea ca unii profesori să poarte arme. "O şcoală fără arme este un magnet pentru oameni răi", a spus Trump. "Nu am spus niciodată că ar trebui să le dăm arme profesorilor aşa cum au informat CNN şi NBC. Ce am spus a fost că ar trebui să luăm în calcul posibilitatea de a da arme către profesori care au o pregătire militară în spate, doar celor mai buni. Aproximativ 20% dintre profesori ar putea răspunde atunci când vine un individ bolnav la o şcoală cu intenţii rele”, a scris preşedintele într-o postare pe Twitter.

"Profesorii cu o pregătire excelentă i-ar descuraja şi pe laşii care fac asemenea lucruri. Un avantaj important care ar costa mai puţin decât gardienii. O şcoală fără arme este un magnet pentru oameni răi. Atacurile s-ar opri! Istoria arată că atacurile din şcoli durează în medie trei minute. Poliţiei îi ia între cinci şi opt minute să ajungă la locul faptei. Profesorii doritori şi cu o pregătire excelentă ar rezolva această problemă imediat, înainte să ajungă poliţia. Un avantaj extraordinar!”, a adăugat Trump.

Limbajul folosit de Trump în explicaţiile sale online este unul diferit faţă de cel de miercuri, de la discursul susţinut în faţa supravieţuitorilor şi familiilor victimelor atacului de la liceul din Florida, scrie Politico.

Trump a sugerat că profesorii ar trebui să se ducă la cursuri pentru a învăţa să folosească armele de foc şi să aibă voie să poarte în şcoli arme care nu vor fi ţinute la vedere. "Iar acest lucru ar fi, evident, pentru oamenii care se pricep să folosească o armă. Ar fi vorba de a purta arme fără să fie la vedere”, a spus Trump în cadrul evenimentului de miercuri. "Ar parcurge o pregătire specială şi astfel nu ar mai fi o zonă fără arme”, a adăugat el.

Ideea de a înarma profesorii este una controversată şi a întâmpinat rezistenţă din partea organizaţiilor educaţionale care susţin că un asemenea plan doar ar umple şcolile de arme, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.