Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump și-a declarat degeaba IUBIREA față de dictatorul Kim Jong Un: Coreea de Nord anunță că REFUZĂ revenirea la negocieri

Gulf News
trump kim

Coreea de Nord a primit felicitări aniversare pentru liderul său Kim Jong Un de la preşedintele american Donald Trump, însă relaţia personală dintre aceştia nu este suficientă pentru o revenire la discuţii, conform unui comunicat publicat sâmbătă de agenţia oficială nord-coreeană KCNA, transmite Reuters.

Deşi Kim ar putea să-l placă pe Trump în plan personal, el nu îşi va conduce ţara pe baza sentimentelor personale, a afirmat în comunicat Kim Kye Gwan, consilier în Ministerul de Externe de la Phenian, informează agerpres.ro.

Citește și: Rechizitoriul dosarului Caracal a fost finalizat! Ce se va întâmpla cu Gheorghe Dincă

'Deşi Preşedintele Kim Jong Un are sentimente personale bune faţă de Preşedintele Trump, acestea sunt, în adevăratul înţeles al cuvântului, ''personale''', a indicat Kim Kye Gwan.

'Am fost înşelaţi de Statele Unite, fiind prinşi într-un dialog cu ele timp de peste un an şi jumătate, iar acesta a fost timp pierdut pentru noi', a adăugat oficialul.

Citește și: USR face o ofertă Guvernului! Cum ar putea fi finanțat Pilonul I de pensii

Coreea de Nord nu va discuta propuneri precum cele prezentate de Trump la ultimul summit cu Kim, a mai spus consilierul.

Potrivit acestuia, Phenianul nu va renunţa la instalaţiile sale nucleare în schimbul unei ridicări parţiale a sancţiunilor, şi va reveni la discuţii doar atunci când SUA vor face concesii.

Citește și: Gabriela Firea îl atacă pe Florin Cîțu: Un Ministru-Pinocchio

După o apropiere în 2018, negocierile legate de programul nuclear nord-coreean sunt în impas după eşecul summitului din februarie de la Hanoi între Kim şi Trump.

Preşedintele american Donald Trump i-a trimis un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de naştere liderului nord-coreean Kim Jong Un, a anunţat vineri consilierul pentru securitate naţională al Coreei de Sud, Chung Eui-Yong.

Citește și: Ludovic Orban aruncă bomba! Decizia luată împreună cu Klaus Iohannis

Chung, care s-a întâlnit săptămâna aceasta cu Donald Trump la Washington, le-a spus jurnaliştilor că i s-a dat un mesaj pentru a fi transmis în Coreea de Nord şi că acesta a fost remis joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.