Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump şi-a impus un apropiat într-o funcţie CHEIE: Neil Gorsuch, la Curtea Supremă / VIDEO

reuters
trump

Judecătorul conservator Neil Gorsuch, nominalizat de preşedintele Donald Trump în luna ianuarie şi confirmat vineri de Senat, a depus jurământul luni în cadru unei ceremonii la Casa Albă, devenind al nouălea membru al Curţii Supreme a SUA, transmite Reuters şi DPA. Neil Gorsuch a depus jurământul într-o ceremonie desfăşurată în aer liber, în Grădina cu trandafiri de la Casa Albă, în prezenţa soţiei sale, a celorlalţi membri ai Curţii Supreme şi a preşedintelui Donald Trump. Acesta a remarcat că decorul şi ziua de primăvară au oferit 'un fundal perfect' pentru această 'ocazie remarcabilă pentru democraţia noastră'.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, atac dur şi ironii la adresa guvernatorului Deltei Dunării: 'L-a păcălit cineva'

Ceremonia de la Casa Albă a fost precedată de depunerea jurământului constituţional de către Gorsuch la sediul Curţii Supreme, în prezenţa celorlalţi judecători. Numirea lui Gorsuch constituie cea mai mare victorie politică a preşedinţiei lui Trump şi reface majoritatea conservatoarea de 5-4 la Curtea Supremă, una din promisiunile de campanie ale miliardarului, conform Agerpres.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu îşi cheamă subalternii 'la raport': Cum vrea ANAF să crească gradul de colectare

Republicanii au schimbat joi regulamentul Senatului pentru a-l putea aproba cu majoritate simplă pe candidatul pentru Curtea Supremă propus de Trump, într-o măsură fără precedent adoptată după ce democraţii au blocat în primă instanţă confirmarea judecătorului din Colorado. Neil Gorsuch, în vârstă de 49 de ani, devine al nouălea şi cel mai tânăr membru al Curţii Supreme, pe locul rămas vacant în urma decesului judecătorului conservator Antonin Scalia, în februarie 2016. Barack Obama îl propusese anul trecut pe Merrick Garland pentru acest postul vacant, dar majoritatea republicană a refuzat să ia în discuţie această numire, invocând apropierea scrutinului prezidenţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.