Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Donald Trump spune cum a câștigat cursa prezidențială: 'E o mişcare formată din...'

time.com
donald trump

Odată ce a fost ales preşedinte al SUA, republicanul Donald Trump a lăsat la o parte obişnuitul său discurs incendiar şi a lansat americanilor un apel la unitate, după o campanie electorală dură, dar care i-a adus o victorie care a fost în opinia sa rezultatul unei 'unei mari mişcări' impulsionate de milioane de oameni 'care îşi iubesc ţara' consemnează agenţia EFE.

'Acum este momentul ca SUA să închidă rănile diviziunii', a spus el prima sa intervenţie după anunţarea victoriei. Înconjurat de familia sa pe scena amenajată într-un hotel din centrul New York-ului, noul preşedinte a vorbit frumos despre rivala sa, democrata Hillary Clinton, căreia i-a mulţumit că şi-a recunoscut înfrângerea şi a felicitat-o pentru activitatea intensă din campania electorală şi pentru întreaga ei carieră. 'Hillary a muncit mult şi din greu (...) şi îi datorăm o mare gratitudine pentru serviciile pe care le-a adus ţării noastre (...) O spun foarte serios', a continuat Trump.

Citește și: S-a stabilit vârsta până la care putem să purtăm blugi

El a evitat acum orice atac la adresa adversarilor politici şi nici nu a făcut referiri la propunerile sale care au stârnit controverse, cum au fost cele despre imigraţie şi ridicarea unui zid la graniţa cu Mexicul. A promis în schimb, pe un ton foarte prezidenţial, relaţii bune cu alte state şi că va fi preşedintele tuturor americanilor. 'Le cer ideile şi ajutorul pentru a putea lucra împreună şi să ne unificăm ţara (...), să începem lucrarea urgentă de a ne reconstrui naţiunea şi să renaştem visul american', a subliniat el, amintind de promisiunea sa că va reface infrastructura SUA şi va crea locuri de muncă, precum şi de sloganul său de campanie, 'Să facem America Mare din nou' (Make America Great Again).

Încercând să explice victoria sa, Trump a apreciat că nu a ajuns la Casa Albă doar datorită unei campanii, ci datorită 'unei mari mişcări' impulsionate de milioane de oameni 'care îşi iubesc ţara şi doresc un viitor mai bun pentru ei şi familiile lor'. 'Este o mişcare formată din americani de toate rasele, religiile, originile şi credinţele, care doresc şi speră că guvernul nostru va servi oamenii', a conchis viitorul preşedinte al SUA, informează agerpres.ro.

Citește și: UNIC ÎN LUME Acesta e SECRETUL din stația de metrou Politehnica: Pe ce calcă toți călătorii / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.