Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Tusk, despre Ursula von der Leyen: 'O prietenă a Europei centrale şi de est, dedicată statului de drept'

Inquam Photos / Octav Ganea
Donald Tusk cotroceni

Ursula von der Leyen este dedicată susţinerii regulilor UE privind independenţa justiţiei şi libertatea presei, a indicat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, după o discuţie avută joi cu viitoarea preşedintă a Comisiei Europene, dacă ea va fi validată şi de Parlamentul European, informează agenţia Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: BREAKING Criminalul din Făget a fost dus cu mascații în fața procurorilor - Pentru ce INFRACȚIUNI va fi cercetat

''Minunat să mă întâlnesc cu Von der Leyen, o candidată excelentă pentru preşedinţia Comisiei, o prietenă a Europei centrale şi de est, dedicată statului de drept şi cu o viziune pentru a menţine UE unită'', a scris pe Twitter polonezul.

Ţara acestuia din urmă - condusă de conservatorii care îi sunt adversari politici - şi alte state central şi est-europene au blocat candidatura olandezului Frans Timmermans pentru preşedinţia Comisiei Europene, considerându-l prea sever în chestiunea statului de drept. Timmermans a avut un rol semnificativ în activarea articolului 7 din tratatul UE împotriva Poloniei şi Ungariei.

Vezi și: ALERTĂ - Prima amendă din România pentru încălcarea GDPR: O bancă a fost sancţionată cu 130.000 de euro

Ursula von der Leyen a declarat miercuri că are nevoie de două săptămâni pentru a-şi prezenta "viziunea" privind UE. Ea a avut o întâlnire şi cu actualul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a descris-o drept o "europeană adevărată" şi a apreciat că amândoi gândesc ''la fel când vine vorba de apărarea intereselor UE''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.