Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Tusk reproşează Poloniei că ignoră solidaritatea europeană în privinţa refugiaţilor

Donald Tusk, polonia

Preşedintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, i-a reproşat miercuri Varşoviei că doreşte 'să respingă dur solidaritatea europeană' în materie de primire a refugiaţilor şi a avertizat împotriva 'consecinţelor' acestei alegeri, relatează AFP. Relaţiile lui Donald Tusk, fost premier liberal, cu guvernul conservator polonez sunt proaste: Polonia a fost singura ţară care s-a opus realegerii sale, pe 9 martie, la conducerea Consiliului European, în timp ce restul de 27 de membri ai UE şi-au exprimat sprijinul.

Jaroslaw Kaczynski, lider al partidului la putere, îi atribuie ceea ce el numeşte 'responsabilitatea politică' a accidentului de la Smolensk, unde fratele său geamăn, preşedintele Lech Kaczynski, şi-a pierdut viaţa împreună cu alte 95 de persoane, în aprilie 2010. Jaroslaw Kaczynski a afirmat că o serie de erori au condus, în opinia lui, la accidentul aviatic din aprilie 2010. Întrebat la Strasbourg de media poloneză cu privire la refuzul Poloniei de a primi solicitanţi de azil, refuz reiterat marţi în timp ce Comisia Europeană a ameninţat cu lansarea de proceduri de infringement, Donald Tusk a declarat că ţara se află în faţa unei alegeri.

'Dorim noi, împreună cu Europa, să soluţionăm problemele legate de imigraţie, să ştim să ne apărăm graniţele dar de asemenea să ajutăm statele care primesc prea mulţi refugiaţi sau, aşa cum propune astăzi guvernul, să respingem ferm solidaritatea europeană şi să nu-i mai primim?', a întrebat preşedintele Consiliului European, conform Agerpres. Declarând că 'este în măsură să înţeleagă' anumite argumente ale Varşoviei, responsabilul european a avertizat că poziţia poloneză 'va avea, invetabil, anumite consecinţe. Acestea sunt principiile în Europa', a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.