Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donand Trump s-a molipsit de la Putin: Cum a ameninţat liderul de la Casa Albă un jurnalist indiscret

The Economist
Donald Trump

Donald Trump i-a sugerat unui jurnalist de la Time că ar putea face închisoare după ce acesta a fotografiat o scrisoare care, potrivit preşedintelui, i-a fost trimisă de liderul nord-coreean Kim Jong-un, scrie independent.co.uk, potrivit news.ro.

În timpul unui interviu de săptămâna aceasta cu reporterii de la revista Time, preşedintele le-a arătat o scrisoare de la Kim Jong-un, care îi fusese expediată recent. Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, a intervenit când un fotograf a fotografiat-o.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit din cauza pensiilor speciale: ‘Nenorocitiiii’

"Scuză-mă", a spus Trump. "Potrivit dreptului la intimitate - ştii, poţi merge la închisoare dacă foloseşti fotografia pe care ai făcut-o scrisorii pe care ţi-am arătat-o... în mod confidenţial, nu ţi-am arătat-o pentru a face fotografii. Aşa că, nu juca jocul ăsta cu mine".

Reporterul l-a întrebat pe Trump: "Mă ameninţaţi cu închisoarea?".

Citește și: Mircea Badea îl atacă dur pe Klaus Iohannis: ‘Câinele nu pleacă de la măcelărie’

Preşedintele a răspuns: "Ţi-am spus următoarele. Ţi-am spus că poţi să te uiţi la asta off-the-record. Asta nu înseamnă că poţi să iei aparatul şi să faci poze. OK? Aşa că sper să nu ai o poză cu asta".

Trump, care are o relaţie controversată cu presa, la care s-a referit ca fiind "duşmanul poporului" în ciuda faptului că-i place atenţia pe care publicaţiile i-o acordă, s-a plând de articolul pe care revista l-a publicat despre el.

Citește și: Primăria Capitalei ‘taie în carne vie’! Educația rămâne fără bani

"Aşa că distraţi-vă cu povestea voastră. Pentru că sunt sigur că va fi a 28-a poveste oribilă pe care o am în revista Time", a afirmat el. "Este incredibil. După tot ceea ce am făcut şi după succesul pe care l-am avut, felul în care revista Time scrie este absolut incredibil".

Casa Albă nu a răspuns solicitărilor în urma interviului.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit din cauza pensiilor speciale: ‘Nenorocitiiii’

"Măsurile pe care le-ați văzut, am rupt contracte de față cu constructorii, nu am de gând ca reprezentat al guvernului să stau în genunchi în fața constructorilor neserioși. Au doar tupeul că poate să meargă și așa. A mers până la un punct, nu mai merge, plecați acasă (...) Unii au venit cu două mape și trei laptopuri să facă autostrăzi", a declarat ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, la Antena 3.

ADVERTISING

Citește și: Mircea Badea îl atacă dur pe Klaus Iohannis: ‘Câinele nu pleacă de la măcelărie’

Ministrul a dat exemplul tronsonului Sebeș-Turda, unde spune că în timp ce constructorul italian s-a mobilizat și a ajuns la un grad de realizare de 72%, pe lotul doi lucrările au rămas mult în urmă.

Citește și: Radu Banciu intervine în războiul dintre Marian Oprișan și ANI: ‘Nici în pânzele albe nu o să îți justifici averea’

"Pe lotul 2 am spus ca voi rezilia contractul, e pe un stadiu fizic de 50%, porțiune care în 2017 era mult mai avansată decât lotul 1. Am fost în inspecție și erau 30 si ceva de utilaje, am spus poate ați confundat cu un drum. (...) El nu are utilaje să le bage la lucru. Acest construtor a fost în asociere cu altă firmă, a fost scindare, asociatul român a ieșit din asociere și implicit nu a mai avut utilajele necesare să ducă la sfârșit construcția. Ei încaseaza niște bani și trebuie să îi plătească pe cei care lucrează. Dacă ei nu plătesc subcontractori, normal că pleacă", a mai spus Cuc.

Citește și: Primăria Capitalei ‘taie în carne vie’! Educația rămâne fără bani

Ministrul Transporturilor susține că săptămâna viitoare va face o nouă verificare și dacă nu găsește contracte ferme va lua o decizie radicală.

"Dl Neaga (n.r.: directorul CNAIR) îl va urmări zilnic, se va muta acolo și va sta și îl va vedea la cm,. Dacă nu se țin de calendar reziliem contractul, dam certificat negativ constatator", a mai declarat Răzvan Cuc.

 

SE INCARCA...

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.