Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dornici să reînnoiască dialogul: Wang Yi, șeful diplomației chineze, întâlnire în Thailanda cu Jake Sullivan, consilierul american pentru securitate națională

Freepik.com
China SUA

Ministrul chinez de externe Wang Yi va vizita de vineri până luni Thailanda, unde se va întâlni cu Jake Sullivan, consilierul american pentru securitate naţională de la Casa Albă, a informat diplomaţia chineză, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Aşa cum s-a convenit între China şi Statele Unite, Wang Yi va avea o nouă rundă de întâlniri cu consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, la Bangkok", a declarat vineri Ministerul chinez de Externe într-un comunicat.

O perioadă rece a relaţiilor sino-americane

Relaţiile sino-americane s-au deteriorat în ultimii ani din cauza mai multor chestiuni precum statutul Taiwanului, comerţul, noile tehnologii, lupta pentru influenţă în Asia-Pacific şi chiar drepturile omului.

Cele două ţări par totuşi dornice să reînnoiască dialogul. Washingtonul a trimis mai mulţi înalţi oficiali la Beijing anul trecut şi o întâlnire între preşedintele Joe Biden şi omologul său chinez Xi Jinping a avut loc în noiembrie la San Francisco.

Relaţiile dintre cele două ţări rămân însă tensionate în jurul problemei insulei Taiwan. China consideră că Taiwanul, sprijinit militar de Statele Unite, este una dintre provinciile sale, pe care încă nu a reuşit să o unească cu restul teritoriului său de la încheierea războiului civil, în 1949.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.