Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doru Petrişor Coliu (PMP): Abuzul adus cetăţeanului român din Diaspora devenit o stare de fapt

Basescu-preia-PMP-516x330[1]

Încă din luna noiembrie 2017 am atras atenția oficialilor asupra problematicii legate de situația cetățenilor români din Diaspora care, din cauza unui ordin de ministru care stabileşte un format aberant al unui chestionar, sunt obligaţi să depună la ANAF un tom de documente, unele dintre ele fiind confidenţiale, susţine deputatul PMP Doru Petrişor Coliu, într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Sebastian Ghiţă a depus PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Kovesi şi a unităţii de 'elită' a DNA Ploieşti / DOCUMENT

Astfel, deşi se putea găsi soluţia mai simplă pentru stabilirea locului unde se găsesc interesele vitale ale cetăţeanului român cu reşedinţa în străinătate, Guvernul a pus încă o dată presiune pe umerii cetăţeanului român stabilit în diaspora.

Un simplu document emis de către autorităţile statului în care cetăţeanul român trăieşte şi munceşte, prin care să se ateste că taxele şi impozitele aferente venitului realizat sunt plătite în ţara respectivă,  nu era suficient pentru statul român!

PSD şi ALDE vrea să afle unde locuiesc cetăţenii români în diaspora, unde muncesc cetăţenii români în diaspora, ce maşini conduc cetăţenii în diaspora, ce salarii au cetăţenii români în diaspora, etc. Întrebări care nu au nicio legătură cu stabilirea rezidentei fiscale!

Da, este bine să ne stabilim rezidența fiscală dar nu solicitând documente care într-o manieră sau alta încalcă dreptul la confidenţialitate al cetăţeanului!

Tind să cred că aceste acte normative apărute iniţial pe timpul lui Ponta (2012) și reactualizate  pe timpul lui Dragnea și Tăriceanu care au mai mult tupeu împotriva statului de drept, nu urmăresc altceva decât să spună ulterior stabilirii rezidenţei fiscale: cine nu are rezidența fiscală în România, nu mai votează la alegerile din România!

Această presiune a statului român pusă pe umerii cetățenilor români din afara granițelor țării, este inadmisibilă!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.