Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal pentru un bărbat care a votat de două ori

facebook
justitie dosar penal
Un bărbat din Călărași s-a ales cu dosar penal după ce a votat de două ori, motivând că prima oară a votat în numele mamei sale, au informat reprezentanții Ministerului de Interne. Polițiștii din Dolj fac verificări după ce un primar ar fi transportat cetățeni la urne și le-ar fi spus cum să voteze.
„În Călărași, polițiștii au întocmit dosar penal unei persoane care, după ce a votat și a introdus buletinul de vot în urnă a cerut un alt buletin și a mai votat o dată, motivând că de această dată a votat în numele mamei sale. (...) De la ultima raportare și până în prezent, au fost înregistrate 17 sesizări de posibile fapte contravenționale sau infracțiuni. Dintre acestea, 6 nu s-au confirmat. Celelalte sunt în curs de verificare și soluționare”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.
Reprezentantul Ministerului de Interne mai arată că într-o localitate din Dâmbovița, un bărbat a fost sancționat contravențional pentru alertarea falsă a autorităților după ce a sunat la 112 și a semnalat în mod fals un caz de corupere a alegătorilor.
„Două persoane au fost amendate cu 700 de lei pentru săvârșirea unor fapte contravenționale. (...) Polițiștii din Dolj efectuează verificări după ce au fost sesizați că într-o comună din Dolj primarul și mai mulți consilieri au transportat mai mulți cetățeni la secția de votare îndemnându-i cum să voteze”, mai spune Monica Dajbog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.