Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal pentru un bărbat din Mureș care a minţit în timpul unei anchete epidemiologice

facebook.com
izolare coronavirus

Bărbatul care a transportat-o cu maşina pe prima pacientă confirmată cu coronavirus din judeţul Mureş, o femeie de 70 de ani din comuna Cristeşti, s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce ar fi minţit în timpul anchetei epidemiologice referitor la persoanele cu care pacienta a intrat în contact, potrivit Agerpres.

"În cursul zilei de 16.03.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş a fost înregistrat un dosar, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută de art. 352 alin. 1 C. penal. În fapt, la data de 10.03.2020 organele de cercetare penală din cadrul IPJ Mureş, Secţia 4 Poliţie Rurală Ungheni s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, la data de 08.03.2020, în cadrul anchetei epidemiologice efectuate de către DSP Mureş, privind situaţia numitei C.C., din comuna Cristeşti, judeţul Mureş, diagnosticată la acea dată cu infecţie COVID-19, fiind contactat telefonic de către organele poliţie, numitul B.I. din aceeaşi localitate, a comunicat informaţii false cu privire la locurile în care a transportat-o cu autoturismul pe sus-numită în perioada 04-05.03.2020, cât şi cu privire la persoanele cu care cei doi au intrat în contact", a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Citește și: Cercetătorii au descoperit! Cât timp rezistă coronavirusul în aer

Primul caz pozitiv confirmat în judeţul Mureş în urma testului pentru Coronavirus (COVID-19) s-a înregistrat în data de 8 martie, în cazul unei femei de 70 de ani, care s-a autoizolat la domiciliu în data de 6 martie, deşi a revenit din Italia cu două zile înainte.

Prefectura Mureş şi Direcţia de Sănătate Publică Mureş a anunţat după două zile că ancheta epidemiologică în cazul pacientei din judeţ, care a fost depistată pozitiv în urma testului pentru Coronavirus, a identificat cinci persoane care au intrat în contact direct şi indirect cu aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.