Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarele lui Iohannis, fluturate de PSD!

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis presa

Senatorul PSD Liviu Tit Brăiloiu spune că președintele Klaus Iohannis a acumulat mai multe dosare penale decât un clan interlop și că șeful statul este ipocrit atunci când vorbește despre „penalii” din PSD-ALDE.

Senatorul PSD a menționat într-0 declarație politică prezentată în plen că șeful statului a comis „fapte nedemne, prevăzute de Codul Penal și săvârșite conștient, la lumina orbitoare a zilei, pe timpul multelor mandate de primar al Sibiului” și afirmă că Iohannis va fi ”pentru totdeauna făptuitor în cazuri dovedite de abuz în serviciu, constituire de grup infracțional organizat, fals și uz de fals”.

În acest sens, Brăiloiu invocă „istoria celor 27 de dosare penale acumulate în perioada 2002-2018 (după unele surse, 44 de dosare), istorie întunecată și greu descifrabilă în hățișul încâlcit al actelor false întocmite de funcționari corupți sub oblăduirea și în folosul direct al primarului mult lăudat”.

În precedentele referiri din PSD la dosarele lui Iohannis, ultima cifră vehiculată era de 17 dosare.

„Definitorie pentru caracterul și acțiunea politică a dlui Klaus Iohannis este ipocrizia fără margini. În pofida de netăgăduit a dosarelor penale înregistrate începând de la cele mai mici unități de parchet și până la nivelul structurilor centrale ale DNA și DIICOT (!), al căror număr nu este egalat nici de cel al clanurilor interlope, dl Iohannis susține cu emfază (eufemism pentru nerușinare) că nu este parte în niciun dosar penal”, mai spune acesta.

„Simțind strângerea lațului în jurul faptelor sale ilegale și știind că singura amânare posibilă a deznodământului legal este imunitatea funcției, a declanșat în mod penibil, încă din primăvara acestui an, o furibundă campanile electoral pentru obținerea unui nou mandate. Metoda predilectă este continuarea jignirii și umilirii liderilor coaliției PSD-ALDE, folosind expresii gen „niște infractori cocoțați în fruntea partidelor”, adaugă senatorul.

Vezi și: Cozmin Guşă, dezvăluiri după scandalul de la Realitatea TV: 'Rareş Bogdan e insularizat'

Filmul referirilor PSD la dosarele lui Iohannis:

- 5 noiembrie. Liviu Dragnea aduce o valiză:

„(...) după cum probabil știți, eu sunt din Teleorman, nu știu dacă știați, și ca orice localnic din Teleorman, am găsit în fundul curții o valiză cu documente care încă n-au ajuns la DNA! Hai să vedem ce-i aici: dosarul 01, achiziția frauduloasă a imobilului Raiffeisen; dosarul 02, retrocedări către Forumul Democrat German a bunurilor grupului etnic german; dosarul 03, promovarea procurorilor care i-au închis dosarele; dosarul 04, declarații mincinoase despre banii încasați din chirii; dosarul 05, închirierea căminului de bătrâni de la Forumul Democrat German; dosarul 06, presiuni asupra unui judecător de la Curtea Constituțională”

- 8 noiembrie. Liviu Dragnea ține o conferință de presă:

„Să discutăm puțin și să vedem cine e mincinosul, eu mi-am notat câteva lucruri aici: sper că ne mai aducem aminte cu toții când Iohannis spunea că el nu a avut dosar penal și că el nu a fost niciodată cercetat penal. Ce aflăm acum? Că a avut nu unul, ci nouă dosare penale care sigur că au fost clasate, unul chiar cu două zile înainte să își depună candidatura, doar că nu au ieșit până acum, cine știe câte or mai fi”

- 12 noiembrie. A doua valiză prezentată de Liviu Dragnea:

„Ceea ce vedem noi la acest președinte, căruia eu i-am zis un președinte fake, adică un președinte fals, este doar o imagine falsă, este un personaj de carton, pus în vitrină de statul paralel și susținut în continuare de statul paralel. Mulți procurori l-au descris ca un șef de clan, ca un șef de grup organizat, cu toate acțiunile întreprinse în perioada în care a fost primar și nu numai și putem vorbi până la această oră, am înțeles, de 17 dosare penale, acest domn care vorbea cu atâta plăcere despre „penalii” din politică, despre „penalii” care s-au cocoțat în vârful statului”

Vezi și: Surprize la europarlamentare. PSD, mutare pentru Diaspora

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.